Power Rankings Maxa ligy na startu sezony 2024/25

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jsme na začátku nové sezony Maxa ligy. Které kluby by se měly prát o nejvyšší příčky a kdo je naopak pasován do role outsidera? Podívejte se na Power Rankings prvoligových týmů na startu ročníku 2024/25 podle redakce HokejZpravy.cz.

Gólová momentka ze zápasu Jihlava vs. Poruba, čtvrtfinále 1. hokejové ligy 2024 Foto: Tomas Blazek / MFDNES + LN / Profimedia

Power Rankings klubů v Maxa lize podle HokejZpravy.cz (září 2024)

I letos se druhé nejvyšší hokejové soutěže účastní 14 celků. Pouze jeden z nich – vítěz play off – postoupí do baráže o extraligu, to poslední mužstvo automaticky padá do 2. ligy. Na rozluštění této tajenky je samozřejmě ještě spoustu času. Nicméně už teď lze odhadovat, na jakých místech se budou jednotlivé mančafty pohybovat.

sipka Zápasy Maxa ligy sledujte v živých přenosech ZDE!

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokej Maxa liga 2024/25: Power Rankings na začátku ročníku

Námi sestavené Power Rankings na začátku Maxa ligy 2024/25 najdete v číselném seznamu níže. Po kliknutí na daný tým se dozvíte, kdo platí za jeho hlavní lídry i jak bylo jeho vedení v létě aktivní na přestupovém trhu.

Power Rankings klubů v Maxa lize (září 2024)

  1. VHK ROBE Vsetín
  2. HC RT TORAX Poruba 2011
  3. RI Okna Berani Zlín
  4. HC Dukla Jihlava
  5. LHK Jestřábi Prostějov
  6. HC Stadion Litoměřice
  7. SK Horácká Slavia Třebíč
  8. HC Baník Sokolov
  9. HC ZUBR Přerov
  10. Piráti Chomutov
  11. HC Frýdek-Místek
  12. HC Slavia Praha
  13. HC Dynamo Pardubice B
  14. SC Marimex Kolín

Sleduj hokejovou Maxa ligu na Tipsport TV

1. místo: VHK ROBE Vsetín

Letošní cíl šestinásobného extraligového mistra zní takto: obhájit prvenství v Maxa lize a poté v baráži více potrápit či do dokonce porazit poslední klub základní části ELH.

Největší devizou Valachů je nabitý útok. Hráči jako Luboš Rob ml., Erik Hrňa, Pavel Klhůfek, Vít Jonák, Ondřej Machala či nově příchozí Radek Prokeš by se rozhodně neztratili ani na nejvyšší úrovni. Loňské mezery v defenzivě by pak měl zacelit obětavý Matěj Stříteský. A brankářské duo Lukáš – Lipiäinen svou kvalitou možná ještě převyšuje dvojici Zhukov – Romančík

VHK ROBE Vsetín – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 1. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 2. místo v ZČ, vítěz play off
TOP 5 hvězd: Matěj Stříteský (D)
Luboš Rob ml. (F)
Vít Jonák (F)
Erik Hrňa (F)
Pavel Klhůfek (F)
Trenér: Jiří Weintritt

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

2. místo: HC RT TORAX Poruba 2011

V základní části předešlého ročníku ostravské mužstvo jasně dominovalo, během 52 kol nasbíralo parádních 115 bodů. Pak sice přišlo čtvrtfinále s Jihlavou, ve kterém Porubané padli, nicméně ne nadarmo se traduje, že právě dlouhodobá soutěž nejlépe vypovídá o kvalitě týmu.

A soupiska celku HC RT TORAX Poruba je víceméně stejná jako loni. Z důležitých hráčů se sice rozprchli bek Lemcke či snajpr Tvrdoň, z extraligy ale přišlo duo útočníků Roman + Kotala. K tomu připočtěme brankáře Dolejše, zadáka Douderu či produktivní forvardy Střondalu s Mrázkem. Vše nasvědčuje tomu, že i letos se bude Poruba pochybovat na předních příčkách.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 2. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 1. místo v ZČ, čtvrtfinále
TOP 5 hvězd: Daniel Dolejš (G)
Lukáš Doudera (D)
Vojtěch Střondala (F)
Ondřej Roman (F)
Petr Mrázek (F)
Trenér: Jiří Režnar

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

3. místo: RI Okna Berani Zlín

Trojici hlavních adeptů na postup do extraligové baráže pak uzavírá Zlín. Dlouholetý účastník nejvyšší soutěže spadl do Maxa ligy v roce 2022, od té doby získal jedno zlato a jedno stříbro. Berani se netají ambicemi na návrat zpět mezi elitu, nicméně stejně jako jejich konkurenti Vsetín a Poruba to budou mít hodně těžké.

Velký respekt budí složení brankoviště, k Danielu Hufovi totiž ještě přibyl Jaroslav Pavelka. A rovněž forvardi jako Petr Holík, Lukáš Válek, Pavel Sedláček či Jakub Šlahař si během svých kariér už vybudovali slušné renomé. Tito hráči ale musí být více produktivní, naposledy se ani jeden hráč Zlína nedostal na 30 bodů v základní části.

RI Okna Berani Zlín – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 3. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 6. místo v ZČ, finále
TOP 5 hvězd: Daniel Huf (G)
Aleksi Salonen (D)
Petr Holík (F)
Lukáš Válek (F)
Jakub Šlahař (F)
Trenér: Ján Pardavý

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

4. místo: HC Dukla Jihlava

12násobný šampion československé ligy přes léto mocně posiloval. Všechny kroky směřují k podzimu 2025, kdy se má v Jihlavě otevřít nová multifunkční hala. Tou dobou by už Dukla chtěla začít útočit na proniknutí mezi 14 extraligových klubů.

Základním stavebním kamenem k úspěchu může být gólman Maxim Zhukov, který se po dvou letech vrací ze Vsetína. Dále přišli forvardi Roman Půček a Edgars Kulda, z Olomouce pak bude hostovat obránce Lukáš Mareš. Tým postavený okolo velezkušeného Tomáše Čachotského či šutéra Tomáš Harkabuse tak klidně může zopakovat či dokonce ještě vylepšit předešlou sezonu, kdy došel do semifinále.

HC Dukla Jihlava – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 4. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 8. místo v ZČ, semifinále
TOP 5 hvězd: Maxim Zhukov (G)
Jan Strejček (F)
Tomáš Čachotský (F)
Tomáš Harkabus (F)
Tomáš Havránek (F)
Trenér: Viktor Ujčík

5. místo: LHK Jestřábi Prostějov

Prostějov se v posledních letech vypracoval mezi prvoligovou elitu. I proto bylo loňské vypadnutí ve čtvrtfinále se Zlínem velkým zklamáním. Tím spíš, když Jestřábi v základní části skončili na skvělé 3. místě se ziskem 92 bodů.

Trenéru Martinu Janečkovi sice budou chybět brankář Pavelka, ofenzivně laděný bek Hanousek či útočníci Doležal Hašek, Jáchym i Ostřížek. Nicméně soupisku doplnili forvardi Jenyš, Karabáček nebo odchovanec Honejsek. Esem v rukávu pak mohou být střídavé starty gólmana Jana Kavana z Komety, který v minulé sezoně čapal s více než 93% úspěšností zákroků!

LHK Jestřábi Prostějov – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 5. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 3. místo v ZČ, čtvrtfinále
TOP 5 hvězd: Jan Kavan (G)
Jakub Babka (D)
Jan Veselý (F)
Pavel Jenyš (F)
Jakub Illéš (F)
Trenér: Martin Janeček

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

6. místo: HC Stadion Litoměřice

V minulé sezoně si Kališníci došli pro nejlepší výsledek v klubové historii. V semifinálové sérii proti Zlínu pak mužstvo plné mladých nadějí sahalo po senzaci, nakonec ale rozhodly zkušenosti. I tak je bronz obrovským úspěchem.

Během léta sice došlo k několika hráčským změnám, přesto je soupiska Litoměřic opět kvalitní. V obraně by měli vynikat Klikorka, Štibingr či kapitán Jebavý, body se pak budou očekávat především od Kuťáka, Tona ml. nebo Sihvonena. Vedení klubu navíc podepsalo Jana Eberleho, který v extralize odehrál více než 750 klání. Jeho zkušenosti budou k nezaplacení.

HC Stadion Litoměřice – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 6. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 4. místo v ZČ, semifinále
TOP 5 hvězd: Karel Klikorka (D)
Jan Eberle (F)
Filip Kuťák (F)
Petr Ton ml. (F)
Riku Sihvonen (F)
Trenér: Jaroslav Nedvěd

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

7. místo: SK Horácká Slavia Třebíč

Horácká Slavia je služebně nejstarším prvoligových mančaftem, ve druhé nejvyšší hokejové soutěži působí nepřetržitě už od sezony 1997/98. Do finále play off se ale klub z Vysočiny nikdy nedostal. A nic nenasvědčuje tomu, že se to podaří zrovna letos.

Po příchodu Tomáše Svobody ze Znojma má Třebíč jeden z nejlepších útoků v soutěži. Kromě Svobody najdeme v ofenzivních řadách Horáků ještě dvounásobného vítěze prvoligové produktivity Martina Dočekala či ostřílené Ladislava Bittnera s Matějem Psotou. Nicméně obrana i brankoviště spadají do průměru Maxa ligy.

SK Horácká Slavia Třebíč – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 7. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 5. místo v ZČ, čtvrtfinále
TOP 5 hvězd: Antonín Bořuta (D)
Martin Dočekal (F)
Tomáš Svoboda (F)
Ladislav Bittner (F)
Matěj Psota (F)
Trenér: David Dolníček

8. místo: HC Baník Sokolov

Předešlý ročník první ligy Západočeši zahájili ve velkém tempu, chvíli jim dokonce v průběžné tabulce patřila 3. příčka. Jenže pak následoval výrazný výkonnostní pokles a Baník se nakonec nedostal ani do předkola play off.

Nicméně letos lze Sokolov označit jako černého koně soutěže. Krátce před startem sezony totiž do sestavy přibylo kvinteto Vladislav Habal (G), David Tureček (D), David Kofroň (F) Lubomír Kupčo (F) a především Ondřej Procházka (F), které přichází z partnerského klubu HC Energie Karlovy Vary. A s těmito hráči je účast ve vyřazovací fázi více než reálná.

HC Baník Sokolov – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 8. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 12. místo v ZČ
TOP 5 hvězd: Vladislav Habal (G)
Lukáš Pulpán (D)
Ondřej Procházka (F)
Vojtěch Tomeček (F)
David Kofroň (F)
Trenér: Tomáš Mariška

Sleduj hokejovou Tipsport Extraligu na Tipsport TV

9. místo: HC ZUBR Přerov

V novodobé klubové éře čeká na Zubry jubilejní 10. sezona ve druhé nejvyšší soutěži. A výsledek byl pokaždé stejný – už osmkrát vypadli ve čtvrtfinále, v roce 2020 pak bylo play off kvůli koronaviru zrušeno.

Dá se predikovat, že i tentokrát bude Přerov hrát v pohodlném středu tabulky. Otázkou je, jak se Hanáci vyrovnají s odchodem vycházející gólmanské hvězdy Michala Postavy. Bude Vojtěch Mokrý dostatečně adekvátní náhradou? Loňské trápení s nízkou produktivitou by pak mohl vyřešit příchod lotyšského forvarda Patrikse Zabusovse.

HC ZUBR Přerov – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 1. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 7. místo v ZČ, čtvrtfinále
TOP 5 hvězd: Jiří Krisl (D)
Antonín Pechanec (F)
Roman Pšurný (F)
David Březina (F)
Patriks Zabusovs (F)
Trenér: Michal Mikeska

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

10. místo: Piráti Chomutov

Piráti si během posledních několika málo let prošli vskutku strastiplným obdobím. Z Tipsport ELH se propadli až do Ústecké krajské ligy, teď se ale postupně vracejí do vyšších pater. Loni se jim podařilo ovládnout 2. ligu a v sezoně 2024/25 tak budou plnit roli nováčka Maxa ligy.

A v prvoligové konkurenci by Chomutov nemusel být do počtu, ba naopak. Na soupisce najdeme například extraligového rekordmana Viktora Hübla i jeho nerozlučného parťáka Františka Lukeše. Přes léto navíc přišli první ligou protřelí brankář Pavel Jekel a forvardi Darek Hejcman, Jiří Fronk či Tomáš Guman. Zapomínat se nesmí ani na velkou trenérskou kapacitu Martina Pešouta.

Piráti Chomutov – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 10. místo
Výsledek v sezoně 23/24: Mistr 2. ligy, postup do Maxa ligy
TOP 5 hvězd: Pavel Jekel (G)
Radek Havel (D)
Viktor Hübl (F)
František Lukeš (F)
Jiří Fronk (F)
Trenér: Martin Pešout

11. místo: HC Frýdek-Místek

Třinecká farma byla loni dlouhou dobu namočená v sestupu. I díky zkušenostem hráčů jako je Jan Výtisk (D), Vladimír Svačina (F) či Rostislav Marosz (F) se ale nakonec podařilo prvoligovou příslušnost uhájit.

Nově navíc přišli další ostřílení harcíři Marek Hrbas (D), Lukáš Klimek (F), Lukáš Kucsera (F) nebo David Ostřížek (F). Frýdek-Místek tak letos může překvapit, s umístěním v horních patrech tabulky se ale moc počítat nedá. To však ostatně ani není v zájmu vedení Ocelářů.

HC Frýdek-Místek – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 11. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 13. místo
TOP 5 hvězd: Marek Hrbas (D)
Vladimír Svačina (F)
Rostislav Marosz (F)
Lukáš Klimek (F)
Jiří Fronk (F)
Trenér: Martin Hrnčár

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

12. místo: HC Slavia Praha

Dávno jsou pryč doby, kdy pražská Slavia platila za jeden z nejsilnějších extraligových klubů. V aktuální dekádě se dokonce sešívaní řadí spíše k podprůměru Maxa ligy, obě poslední sezony pak skončily vyřazením v předkole.

Největší zbraní dvojnásobného šampiona ELH je defenziva. Obranné řady v čele s kapitánem Janem Holým, Františkem Hrdinou a novými akvizicemi Václavem Veberem a Michaelem Gasparem budí respekt. Chybí ale dostatek kvalitních útočníků.

HC Slavia Praha – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 12. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 9. místo v ZČ, předkolo
TOP 5 hvězd: Jan Holý (D)
Václav Veber (D)
Tomáš Knotek (F)
Martin Novák (F)
Matěj Beran (F)
Trenér: Aleš Totter

13. místo: HC Dynamo Pardubice B

Podobně jako je tomu v případě Frýdku-Místku, i pardubické "béčko" má primárně sloužit jako celek pro rozvoj mladých hráčů, který je doplněn několika zkušenými bardy.

Od tohoto ročníku bude na prospekty Dynama "dohlížet" i čtyřnásobný účastník MS v hokeji Jan Kolář, role mentora patří také forvardům Tomáši Kautovi, Danielu Rákosovi či Lukáši Zalčíkovi. Nicméně mezi těmito hráči a zbytkem kádru jsou poměrně velké výkonnostní rozdíly.

HC Dynamo Pardubice – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 13. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 10. místo v ZČ, předkolo
TOP 5 hvězd: Jan Kolář (D)
Daniel Rákos (F)
Michal Pochobradský (F)
Tomáš Kaut (F)
Lukáš Žalčík (F)
Trenér: Tomáš Jirků

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

14. místo: SC Marimex Kolín

Hlavní aspirant na sestup? To je sice vůči Kolínu možná trochu nefér tvrzení, nicméně Středočeši pravidelně vymetají spodní patra prvoligové tabulky a další boj o setrvání v Maxa lize s vysokou pravděpodobností absolvují i letos.

Kozlům chybí zejména produktivní forvardi. Minule zvítězil v týmovém bodování s bilancí 13+12 Matěj Chalupa, ten však i tentokrát bude pendlovat mezi Kolínem a Mountfieldem HK. Odešel navíc člen zlatého národního týmu na MS 2010 Petr Koukal. Velká zodpovědnost tak bude ležet na Josefu Skořepovi či nově příchozím Martinu Langovi.

SC Marimex Kolín – Power Rankings (září 2024)
Power Rankings: 14. místo
Výsledek v sezoně 23/24: 12. místo v ZČ
TOP 5 hvězd: Petr Kolmann (D)
Jakub Husa (D)
Matěj Chalupa (F)
Martin Lang (F)
Josef Skořepa (F)
Trenér: Jan Šťastný

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte Maxa ligu živě na TV Tipsport!

Maxa liga živě: Kde a jak sledovat přímé přenosy z 1. ligy?

Online streamy z Maxa ligy ▶️ V tomto článku se dozvíte, kde a za jakých podmínek se dají sledovat zápasy druhé nejvyšší soutěže živě.

Někdejší extraligový bek Matěj Stříteský se v létě stal novou posilou VHK Robe Vsetín

TOP 10 přestupů v Maxa lize během léta 2024

Které prvoligové kluby v létě nejvíce vydělaly? Tohle je 10 nejzajímavějších přestupů v Maxa lize před sezonou 2024/25.

Momentka ze zápasu pod širým nebem mezi Kometou a Plzní v roce 2016, oba kluby se zúčastní Winter Hockey Games 2024

Winter Hockey Games Praha 2024: program, zápasy, výsledky, live

Od 5. do 8. prosince 2024 se v Praze na Letenské pláni uskuteční Winter Hockey Games 2024 ❄️ Akce nabídne sedm zápasů pod širým nebem.