8 odvážných predikcí pro ELH 2024/2025: Co se může stát?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Změnilo se za rok vůbec něco? Začíná nová sezona extraligy a... Třinec vstupuje do ELH jako úřadující šampion, Pardubice jako největší favorit a Jaromír Jágr jako aktivní hokejista. Co nás tedy může v letošním ročníku překvapit? Redaktoři HokejZpravy.cz se před startem ligy pustili do odvážných predikcí...

Rekordní návštěvaRekordní Červenka
Jágr kouří SpartuTicháček 50
Kladno mimo barážKometa mimo top 8
Plzeň v top 4Ujčíkův konec

Jaromír Jágr se chystá na další profesionální sezonu v extralize, bude zářit v dresu Kladna proti Spartě Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Bold predictions: odvážné predikce na Tipsport extraligu 2024/2025 – co se může stát v této sezoně?

David Cienciala 28. dubna ukončil sezonu zlatým gólem v sedmém zápase finále. Extraliga si dala na dalších 142 dní pauzu, ale v tomto týdnu už se nejlepší domácí soutěž konečně vrátí na zimáky.

Co se může stát v průběhu Tipsport extraligy 2024/2025? Zkusili jsme nastínit několik odvážných scénářů – nikoli ovšem nemožných, toto slovo po jarním třineckém zázraku nepatří do extraligového lexikonu.

sipka Sledujte zápasy Tipsport extraligy živě na TV Tipsport

Sleduj průběh zápasu ZDE

1. Padne rekord návštěvnosti

Začneme střízlivější předpovědí. Padne divácký rekord extraligy? Tahle otázka se na první pohled jeví snad jen rétoricky, kdy jindy by měly arény praskat ve švech než po květnovém zlatém opojení.

Věříme, že úspěch českých hokejistů na domácím MS bude mít dozvuk i v nadcházející sezoně. Tím spíš, když přímo v extralize můžou fanoušci pravidelně sledovat v akci několik světových šampionů.

Rekord návštěvnosti je tak jednoznačně ve hře, minulý ročník přilákal do ochozů historicky druhý nejvyšší počet návštěvníků – 2.024.469. K pokoření absolutního rekordu 2.083.674 diváků z extraligy 2019/2020 by mělo pomoci i několik taháků – návrat Romana Červenky, údajně poslední sezona Jaromíra Jágra či prosincové Winter Hockey Games pod širým nebem.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

2. Roman Červenka vytvoří extraligový rekord v kanadském bodování

Co do přestupového dění šlo rozhodně o největší bombu – Dynamo Pardubice si ve Švýcarsku vyhlédlo rovnou kapitána zlatého výběru z mistrovství světa. Roman Červenka sice v prosinci oslaví už 39. narozeniny, ale pořád patří k nejproduktivnějším hokejistům v Evropě.

Červenka už dvakrát vyhrál kanadské bodování – před 14 lety v dresu Slavie, o šest let později v barvách Chomutova. V hvězdné sestavě Pardubic by měl šikovný útočník sbírat spoustu bodů i letos, podle kurzů Tipsportu je největším favoritem na krále produktivity (7,70).

Nemusí zůstat jen u toho. Pokud bude Dynamo válcovat základní část podobně jako loni, pak by mohl být ve hře i absolutní extraligový bodový rekord. Ten drží jiný veterán – Martin Růžička, který v sezoně 2012/13 zapsal neskutečných 83 bodů. Pokud Červenka zůstane zdravý, může tuto hranici atakovat.

sipka Vsaďte si na vítěze bodování extraligy 2024/2025

Nejproduktivnější hráči v jedné sezoně ELH
Sezona Hráč G+A Body
2012/13 Martin Růžička 40+43 83
1999/00 Richard Král 24+53 77
2019/20 Milan Gulaš 35+41 76
1994/95 Pavel Patera 26+49 75
2009/10 Roman Červenka 30+43 73

3. Jaromír Jágr dá hat trick Spartě

Kdyby byl Jaromír Jágr stejně starý jako Roman Červenka, pak by ani třetí předpověď nebyla výjimečně odvážná. Hat trick do sítě Sparty by se v jeho podání jevil poměrně realisticky. Jenže Jágr už není 39letý „mladík“, který po tříletém intermezzu v Omsku míří do Philadelphie, aby si o šest let protáhl kariéru v NHL.

O 13 let později přesto #68 zůstává aktivním hokejistou. V létě několikrát naznačil, že tentokrát už půjde skutečně o jeho poslední sezonu v kariéře. Kladenský majitel pojal přípravu svědomitě, a přestože jej na pár týdnů zbrzdilo zranění, v generálce na extraligu už byl zpět na ledě.

Může tedy ještě jednou vzpomenout na slavné chvíle ze soubojů proti Spartě a zaznamenat hat trick? Slavný titulek „Jágr kouří Spartu“ vyšel v novinách v době, kdy většina jeho současných spoluhráčů a protihráčů ještě nebyla na světě.

Jágr ale nemusí vzpomínat jen na hat trick ze semifinále play off 1990 či další během výluky NHL 2012. Blízko k němu měl i před čtyřmi lety, kdy už s šedými vousy řídil vysokou výhru Rytířů v O2 Areně zápisem 2+2. První možnost odehrát další skvělý duel se Spartou dostane už tento pátek.

sipka Sledujte všechny zápasy Jaromíra Jágra živě zdarma

Sleduj hokejovou Tipsport Extraligu na Tipsport TV

4. Jiří Ticháček jako první obránce dosáhne na 50 bodů

Kladno je sice pravidelným otloukánkem extraligy, ale v kádru Rytířů už v minulé sezoně výrazně zářila kometa Jiřího Ticháčka. Mladý obránce předváděl v dresu nejslabšího celku ligy fenomenální výkony a jen těsně mu unikla nominace na mistrovství světa.

Ticháček se zastavil na zápisu 13+30, letos by mohl své maximum ještě vylepšit. V historii ELH přitom žádný bek nepokořil laťku 50 bodů. Jednadvacetiletý hokejista ale zůstal na Kladně, kde bude nepochybně jasnou jedničkou na modré čáře.

Co do vytížení a využití v přesilovkách by měl Ticháček patřit mezi hráče s nejvyšším vlivem na celé mužstvo. Pokud dokáže svou výkonnost posunout ještě o kousek výše než loni, pak by v jeho podání mohl padnout nejen rekord Martina Hamrlíka ze sezony 1999/2000 (46 bodů), ale i magická padesátka.

sipka Získá Jiří Ticháček více než 37,5 bodů? Vsaďte v kurzu 1,85

Nejlepší bodové výkony obránců v sezoně ELH
Sezona Hráč G+A Body
1999/00 Martin Hamrlík 12+34 46
1997/98 Lubomír Sekeráš 11+33 44
2019/20 Brady Austin 18+25 43
2023/24 Jiří Ticháček 13+30 43
2020/21 Martin Gernát 13+28 41

5. Rytíři Kladno se konečně vyhnou baráži

Stal se z toho extraligový kolorit. Kladno zůstává poslední a zachraňuje extraligovou příslušnost v baráži. Mezitím se bouří příznivci týmů z 1. ligy, že současný formát je vůči prvoligovým klubům nefér. Ať už je to jakkoli, zatím v baráži nikdo nenaznačil, že by v ELH hrál důstojnější roli než Kladno.

A tak se i tentokrát pouští středočeský klub do sezony s cílem pokusit se konečně dosáhnout alespoň na předposlední místo. Může se to konečně podařit? Kladenská soupiska vypadá o něco lépe než v posledním roce, to samé ale platí třeba i pro Mladou Boleslav.

Se staronovým koučem Davidem Čermákem na střídačce bude celé Kladno doufat, že Ticháček, Jágr, ale i další hokejisti tentokrát dokážou Rytíře dostat ze dna tabulky. Není třeba si nic nalhávat, i 13. místo by stálo za oslavu. Pro jednou by starosti o sestup do 1. ligy mohlo Kladno přenechat někomu jinému.

sipka Také všechny zápasy Maxa ligy můžete sledovat živě online

Sleduj hokejovou Maxa ligu na Tipsport TV

6. Kometa Brno zůstane v základní části mimo top osmičku

Loni měla Kometa otřesný vstup do sezony, nakonec ale základní část ještě dokázala vytáhnout až k přímému postupu do čtvrtfinále play off. V našich předpovědích ale počítáme s tím, že brněnský tým si letos značně pohorší.

Kometu může hodně poznamenat odchod brankáře Dominika Furcha, který byl obrovskou oporou mezi třemi tyčemi a jedním z nejlepších gólmanů celé ligy. Otázkou je, zda jej může zdatně zastoupit příchozí Gašper Krošelj, který ale ve 37 letech už asi má nejlepší léta kariéry za sebou.

Kromě změn v brankovišti se navíc Kometa musí vypořádat i se ztrátami mezi bruslaři. Tu největší představuje obránce Daniel Gazda, který v minulé sezoně dokonce stíhal střelecký rekord beků. Nedivili bychom se, kdyby Gazdův přestup do Finska vyústil v propad Komety až na 9. nebo horší pozici v tabulce.

sipka Kometa mimo top 8? Vsaďte v kurzu 2,68

7. Obrozená Plzeň si vybojuje přímý postup do čtvrtfinále

Pokles Komety možná není co do předpovědi až tak odvážný, o to větší rozruch ale může budit tip, že Plzeň zakončí základní část v top 4. To by znamenalo přímý postup do čtvrtfinále play off, a především obrovský meziroční posun.

Majitel Martin Straka si ale po dvou 12. místech zřejmě řekl, že tradiční klub už by si zasloužil vrátit na výsluní. Před jedenácti lety Škodovka ještě se Strakou na ledě slavila titul, v posledních sezonách ale na západě Čech výrazně zeslábla soupiska.

Nyní ale vstupuje Plzeň do extraligového kolotoče pořádně okysličená. Angažovala zkušeného kouče Jandače, který má k dispozici podstatně kvalitnější tým než jeho předchůdce – hráči jako Klepiš, Lalancette, Simon, Hauser, Rubins a také gólmani Hrenák a Malík by měli dělat fanouškům radost a vytáhnout klub nahoru.

sipka Plzeň do top 4 v základní části? Vsadit v kurzu 8,00

8. Viktor Ujčík odstoupí z čela disciplinární komise ELH

Poslední odvážnou predikci jsme si schovali mimo led – do kanceláří. Viktor Ujčík má v extralize výsostné místo, jako hokejista se řadí mezi nejlepší hráče historie ELH. S jeho vizitkou funkcionáře už to ale tak slavné není.

Šéf disciplinární komise ELH má sice nevděčnou roli, ale Ujčík si ji kontroverzními rozhodnutími ještě podstatně zhoršuje. Na jaře se mu prakticky celá fanouškovská obec vysmívala, že rozděluje tresty podle kola štěstí.

Skončí Ujčíkova tombola? Nedivili bychom se, kdyby bývalý útočník konečně vyslyšel přání mnohých a přestal sedět na dvou židlích. Jeho odstoupení z postu předsedy disciplinární komise APK LH by možná uvítali i v Jihlavě, kde by měl více času naplno zastávat pozici trenéra.

Kdo by mohl místo Ujčíka vést disciplinárku? Nabízí se jména jako Petr Kadlec nebo Libor Procházka. Otázkou je, zda by se touto personální výměnou zlepšilo chaotické posuzování prohřešků. Odpověď na ni může být všelijaká...

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Růžička (Oceláři Třinec) se raduje z gólu ve finále Tipsport extraligy. Jaké milníky může Růžička a další hokejisté ELH pokořit v sezoně 2024/25?

Góly, body. Jaké milníky uvidí Tipsport extraliga 2024/25?

Góly, body, zápasy. V sezoně 2024/2025 mohou hokejisté Tipsport extraligy pokořit řadu milníků. Projděte si s námi ty nejzajímavější.

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč minulé sezony ELH, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...

David Pastrňák v osobním souboji s Martinem Nečasem, zápas NHL mezi Bostonem a Carolinou

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...