Na Letné se hrát nebude, Winter Hockey Games 2024 odloženo

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Necelé dva měsíce před termínem Winter Hockey Games 2024 přichází studená sprcha. Plánovaný prosincový sportovní svátek, během kterého měly na pražské Letné proběhnout i dva extraligové zápasy pod širým nebem, byl odložen na neurčito. Náhradní termín pořadatelé zatím nezveřejnili, vstupenky zůstávají v platnosti.

Venkovní zápas Komety s Plzní v lednu 2016 se pokračování nedočká, Winter Hockey Games 2024 v Praze byly odloženy Foto: Anna Vavríková / MFDNES + LN / Profimedia

Hokej extraliga pod širým nebem? Ne letos, Winter Hockey Games 2024 odloženo

Tahle akce nabrala až příliš velkých rozměrů. Začátkem prosince se měl na pražské Letenské pláni uskutečnit seriál sedmi hokejových utkání pod širým nebem, ze sportovního svátku ale sešlo. Pořadatelé dnes oznámili zrušení Winter Hockey Games 2024, resp. jejich odsunutí na pozdější termín. Ten zatím nebyl představen.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě, s bonusem k registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Právě dnes se přitom za účasti hokejových hvězd měla uskutečnit zásadní tisková konference. Už v pátek ji ale organizátoři bez udání důvodu zrušili, načež byl zastaven i předprodej vstupenek. Hokejovými kuloáry se začaly rychle šířit zvěsti o tom, že nad Winter Hockey Games 2024 se stahují mračna.

Tyto zvěsti se potvrdily odpoledne. Pořadatelé z agentury Eniva jménem jednatelky Andrey Barsóny v tiskové zprávě nastínili hrozící velké finanční ztráty: „Rok 2024 byl doslova nabitý velkými sportovními událostmi, což se v kombinaci s ekonomickým vyčerpáním společnosti a pozdě spuštěnou marketingovou kampaní projevilo v prodeji vstupenek.“

Již zakoupené lístky zůstávají v platnosti, jejich výměna či vrácení peněz budou možné po ohlášení nového termínu. Stát by se tak mělo nejpozději v prosinci.

Velká škoda. Ohlášený program pražských Winter Hockey Games v termínu od 5. do 8. prosince 2024 lákal na sedm utkání během čtyř kalendářních dnů.

Na Letné mimo jiné mělo dojít na souboj univerzitních výběrů Česka a Slovenska i utkání českých a světových legend – účast přislíbili borci jako Patrik Eliáš, Jakub Voráček, Bobby Holík nebo Marián Gáborík, dorazit údajně měli i členové Síně slávy Eric Lindros a Scott Niedermayer.

Zlatým hřebem ale byly ostré soutěžní zápasy čtyř různých lig.

Sleduj hokejovou Tipsport Extraligu na Tipsport TV

Bude se hrát extraliga pod otevřeným nebem?

Ne, plánované zápasy Tipsport extraligy pod otevřeným nebem v prosinci 2024 neproběhnou.

Odložení pražských Winter Hockey Games je jen dalším z řady problémů, které se s tímto ambiciózním projektem táhnou už dlouhé roky. Tato akce totiž měla původně proběhnout již v roce 2020, přímo pod sjezdovkami ve Špindlerově Mlýně. Tehdejší plán zhatila protiepidemická opatření.

Akce, jejíž hlavní tváří měl být Jaromír Jágr, kvůli pokračujícím omezením neproběhla ani v roce 2021. Nevyšel ani další pokus v prosinci 2022, kdy už se mělo hrát v Praze. Termín byl posunut na prosinec 2023, později o další rok odložen.

sipka Extraligu, NHL i další přední ligy sledujte živě a zdarma ZDE

Dočasný hokejový areál měl vyrůst na dohled od stadionu fotbalové Sparty, hlediště mělo pojmout na 16 tisíc fanoušků. Smělé a sympatické plány? Bezesporu, avšak na místech, kde se psala česká sportovní historie, se minimálně v dohledné době o body do tabulek předních evropských soutěží hrát nebude.

Posledním extraligovým utkáním pod otevřeným nebem tak zůstává souboj Karlových Varů s Plzní z února letošního roku, který se uskutečnil v německém Klingenthalu.

  1. Pardubice vs. Kometa (leden 2011, Pardubice)
  2. Kometa vs. Plzeň (leden 2016, Brno)
  3. Kometa vs. Sparta (leden 2016, Brno)
  4. Litvínov vs. Sparta (leden 2020, Drážďany)
  5. Třinec vs. Kometa (leden 2023, Bratislava)
  6. Karlovy Vary vs. Plzeň (únor 2024, Klingenthal)
  7. Plzeň vs. České Budějovice (prosinec 2024, Praha, zrušeno)
  8. Sparta vs. Kometa (prosinec 2024, Praha, zrušeno)

Na českém území venkovní zápas naposledy hostilo Brno před osmi roky, Kometu v lednu 2016 vyzvaly Plzeň se Spartou. Stalo se tak v prostoru bývalého hokejového stadionu Za Lužánkami, zápasům přihlíželo přes 18 tisíc diváků.

Dlouhá prodleva ovšem svědčí o tom, jak jsou podobné projekty ekonomicky náročné. Představa dalšího hokejového derby v třeskuté zimě, tentokrát na pláních nad hlavním městem, pro spoustu fanoušků byla snem. Prozatím nesplněným – napořád?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokej, NHL, utkání Winter Classic mezi Boston Bruins a Pittsburgh Penguins pod otevřeným nebem na baseballovém stadionu

NHL pod širým nebem: Kdy je příští zápas, historie, Češi

NHL Winter Classic, Heritage Classic a Stadium Series. Přečtěte si vše o zápasech NHL pod širým nebem, včetně výsledků a statistik českých...

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč ELH za sezonu 2022/23, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...

Čeští hokejisté se radují z gólu proti finské reprezentaci

Hokej Karjala Cup 2024 - program, tabulka, nominace

První zastávkou EHT 2024/25 bude jako tradičně Karjala Cup ve Finsku 🏒 Podívejte se na program, tabulku nebo nominaci českého týmu.