Týden v extralize (7. 10. až 13. 10.): Top hvězdy a sestava

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Většina týmů se během minulého týdne přehoupla přes hranici 10 odehraných utkání. Za námi je tedy přibližně první pětina základní části, přičemž bodové rozdíly jsou stále minimální. Kterým hráčům 4. týden v ELH 24/25 sedl nejvíce?

Týden v ELHTři hvězdy
Sestava týdne Události

První hvězda extraligového týdne Tomáš Hyka se raduje po vstřelení branky Foto: Deml Ondřej

Týden v extralize ledního hokeje 2024/25 podle redakce HokejZprávy.cz (#4)

Černá série ještě stále vedoucího Litvínova se rozrostla na čtyři prohrané duely v řadě. Naopak Pardubice i Sparta zvítězili jak v pátek, tak v neděli. Cheza i Dynamo mají po 22 bodech, Pražané zaostávají o pouhé dva body.

Střed tabulky je ještě nabitější a nijak výrazně nezaostávají ani týmy v nejspodnějších patrech. Mezi prvními Chemiky a poslední Plzní je rozdíl 13 bodů, což svědčí o neobvyklé vyrovnanosti soutěže. V nejbližších kolech se tedy rozhodně máme na co těšit.

sipka Tipsport ELH sledujte v živých přenosech ZDE

Sleduj hokejovou Tipsport Extraligu na Tipsport TV

Hokejista týdne v Tipsport extralize: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (7. až 13. října 2024)

Předešlý týden hokejové extraligy nabídl dohromady 15 zápasů. Například Kladno, České Budějovice i Plzeň nastoupili do tří klání, taková Mladá Boleslav se ale představila v akci pouze jednou.

Celkově napadalo 76 gólů, pár hráčů se blýsklo bilancí 2+1 v jednom mači. Hat trick jsme ale neviděli žádný. Nejvíce se útočilo v nedělním střetnutí Kladna s Olomoucí, tento zápas přinesl v součtu 10 tref.

Při volbě tří hlavních hvězd jsme brali v potaz jak individuální výkony, tak vliv na tým. Nejvíce nás zaujali tito tři hráči:

  1. Tomáš Hyka (HC Sparta Praha)
  2. Petr Straka (Rytíři Kladno)
  3. Michal Postava (HC Kometa Brno)

Sleduj průběh zápasu ZDE

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Tomáš Hyka (Sparta Praha)

  • Kdo: Tomáš Hyka, útočník HC Sparta Praha
  • Proč: režíroval obě vítězství Sparťanů

S bilancí 3+2 se Tomáš Hyka stal nejlepším střelcem a současně i nejproduktivnějším hráčem předešlého týdne. A některé týmy hrály třikrát, zatímco Hykova Sparta jenom dvakrát.

V pátečním utkání na ledě Litvínova nejprve 31letý forvard bleskurychle odpověděl na úvodní trefu z hole Maxima Čajkoviče. Slovenský útočník skóroval v čas 21:41, už o dvě minuty později ale bylo zásluhou Hyky srovnáno.

Na konci 30. minuty hráč se zkušenostmi z NHL asistoval u gólu Kryštofa Hrabíka v oslabení, který dostal hosty poprvé do vedení. Individuálně povedený večer pak podtrhl zásahem do odkryté klece, čímž pečetil výhru důležitou pražského velkoklubu 4:2.

V neděli už Sparta hrála doma, do O2 areny dorazili Bílí Tygři Liberec. A byl to právě Hyka, který v 10. minutě přesilovkovou branku otevřel gólový účet klání. Na vítězství 3:2 po prodloužení se podílel také jednou přihrávkou, když na konci druhého dějství zapsal asistenci u trefy Filipa Chlapíka.

Účastník dvou světových šampionátů měl tedy výrazný podíl na úspěšném dvojutkání, ze kterého jeho klub získal solidních 5 bodů. Zejména plnotučná výhra na litvínovském Zimním stadionu Ivana Hlinka má obrovskou hodnotu.

Přezdívaný "Hyčman" se díky bodové explozi navíc vyšvihnul do TOP 10 produktivity extraligy. V tuto chvíli mu patří dělené 6. až 8., v 10 zápasech nastříleli pět branek a přidali čtyři asistence rovněž Martin Faško-Rudáš z Liberce a Petr Fridrich z Olomouce.

HOKEJISTA TÝDNE V ELH: TOMÁŠ HYKA (STATISTIKY)
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
11. 10. 2024: LIT - SPA 2:4 2 1 3 0 5 18:15
13. 10. 2024: SPA - LIB 3:2p. 1 1 2 0 3 15:57

2. hvězda týdne v hokejové extralize: Petr Straka (Kladno)

  • Kdo: Petr Straka, útočník Rytíři Kladno
  • Proč: V Plzni dal tři vteřiny před koncem vítězný gól, nadstandardně hrál celý týden

Přestože má na svém kontě tři starty v National Hockey League za Philadelphii, loni ani v sezoně 2022/23 Petr Straka nepřekročil hranici 10 nasbíraných bodů v základní části ELH.

Během osmi úvodních klání tohoto ročníku nebodoval ani jednou, do bilance +/- zapsal dva negativní body a pouze v jednom duelu se jeho ice-time vyšplhal přes 10 minut.

Čtvrtý extraligový týden byl ale pro dvaatřicetiletého křídelníka suverénně nejpovedenějším za posledních několik sezon. Ve třech duelech dvakrát skóroval, zaznamenal stejný počet asistencí a rázem se v týmové produktivitě Rytířů nachází na 9. příčce.

Naši nominaci mezi tři největší hvězdy si Straka vysloužil především díky středečnímu klání na hřišti jeho mateřské Plzně.

Nejdříve asistoval u vyrovnávací branky stříbrného medailisty z MSJ 2023 Jiřího Ticháčka na 1:1, která se ujala hned zkraje prostřední třetiny. Když už se schylovalo k prodloužení, minutu před koncem byl do konce zápasu vyloučen kladenský Tralmaks, díky čemuž měli Indiáni jedinečnou možnost vše rozhodnout.

Jenže Středočeši statečně bránili a po vyhození puku Petrem Šenkeříkem si hokejisté Škodovky asi už mysleli, že je konec. Pro volný kotouč si dobruslil Straka, který se najednou ocitl sám v pásmu. Nevymýšlel nic složitého, zamířil nad Malíkovu vyrážečku a svým prvním gólem sezony v čase 59:57 zajistil svému týmu tříbodovou výhru.

V pátek sice Kladno prohrálo v Českých Budějovicích 0:3, o dva dny později si ale spravilo chuť, když doma porazilo Olomouc 7:3. A pod nedělní vysokou výhrou se Petr Straka podepsal totožnou bilancí 1+1.

I díky nadstandardnímu bodovému příspěvku od hráče 4. útočné formace se Kladno momentálně drží na 5. místě, což před startem ročníku zřejmě neočekávali ani nejoptimističtější fanoušci tradičního klubu.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: PETR STRAKA (STATISTIKY)
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
9. 10. 2024: PLZ - KLA 3:4 1 1 2 0 1 09:44
11. 10. 2024: CEB - KLA 3:0 0 0 0 0 1 13:02
13. 10. 2024: KLA - OLO 7:3 1 1 2 0 1 12:08

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. hvězda týdne extraligy v hokeji: Michal Postava (HC Kometa Brno)

  • Kdo: Michal Postava, brankář HC Kometa Brno
  • Proč: vychytal Kometě dvě vítězství, zároveň si připsal premiérovou nulu

Již teď je gólman Michal Postava jedním z hlavních aspirantů na zisk trofeje Nováček sezony ELH. Ještě loni deptal protihráče v první lize, kde chytal za Přerov. Nyní si uzmul roli jedničky v brněnském brankovišti.

Hlavní kouč Komety Kamil Pokorný mu dokonce věří natolik, že celkově nastoupil do devítí klání, zatímco jeho kolega Gašper Krošelj se postavil mezi tři tyče pouze jednou.

Minulý týden ve středu 22letý maskovaný muž splatil trenérovi důvěru první čistým kontem v extralize, když vynuloval českobudějovický Motor. Celkově musel zasáhnout proti 28 střelám mířícím na něj.

Během pátečního duelu s Vítkovicemi si odchovanec druholigového Valašského Meziříčí držel neprůstřelnost až do 38. minuty, kdy Anthony Nellis snižoval na 1:4. Pak sice ještě dvakrát inkasoval, i tak ale dotáhl svůj tým k druhé výhře za sebou s úspěšností zákroků čítající 91,67 %.

Při volbě nejlepšího brankáře extraligového týdne jsme uvažovali také o Dominiku Frodlovi či Josefu Kořenáři, kteří rovněž zaznamenali dvě výhry. Oba však museli čelit menšímu počtu ran a současně i jejich úspěšnost byla nižší.

Snad nikdo nepochybuje o tom, že Michala Postavu čeká zářná budoucnost. Pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, do pár let se určitě dočká reprezentační pozvánky.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: MICHAL POSTAVA (STATISTIKY)
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
9. 10. 2024: KOM - CEB 3:0 28 0 100,00 % 60:00
11. 10. 2024: KOM - VIT 5:3 33 3 91,67 % 60:00

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne, nejlepší hráči (7. až 13. října 2024)

Mezi tři hlavní hvězdy předešlého týdne v ELH jsme zařadili gólmana a dva útočníky. Ideální zahajovací sestavu tedy potřebujeme doplnit obranným párem a jedním forvardem.

  • Tarmo Reunanen, obránce Karlových Varů. Energie se dostala do formy, momentálně se může pochlubit šňůrou čtyř výhraných klání. Velký kredit jde za Tarmo Reunanenem, který s bilancí 1+10 dokonce platí za nejproduktivnějšího beka extraligy. Jenom v pátek v západočeském derby s Plzní nasbíral tři asistence.
  • Michal Ivan, obránce Liberce. Bílí Tygři jsou v krizi. Prohráli šest z posledních 7 utkání a v tabulce jim patří až 12. místo. A nebýt tohoho slovenského reprezentanta, ze zápasů v Pardubicích a na Spartě by si alespoň bod zřejmě neodvezli. Bodová série Ivana trvá už pět mačů, proti Dynamu pak strávil na hřišti více než 32 minut!
  • Dávid Gríger, útočník Karlových Varů. A ještě jeden hokejista z lázeňského města. Proti regionálnímu rivalovi Plzni se trefil jednou, absolutorium však zaslouží za výkon v nedělním duelu s Třincem. Překvapivou výhru 4:2 na půdě obhájce mistrovského titulu režíroval dvěma góly (včetně vítězného) a asistencí.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy Tipsport extraligy sledujte živě ZDE

SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (7. 10. až 13. 10. 2024)
Brankář: Michal Postava (HC Kometa Brno)
Obránce: Tarmo Reunanen (HC Energie Karlovy Vary)
Obránce: Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec)
Útočník: Tomáš Hyka (HC Sparta Praha)
Útočník: Petr Straka (Rytíři Kladno)
Útočník: Dávid Gríger (HC Energie Karlovy Vary)

Zdroj statistik: hokej.cz

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Extraliga hokej: Události týdne – aktuality, zajímavosti a perličky druhého týdne TELH 2024/2025

Na závěr si můžete v krátkosti přečíst, co dalšího přinesl 4. týden v extraligovém ročníku 2024/25.

  • Dynamo opět změnilo hlavního trenéra. Dle oficiálního vyjádření klubu Marek Zadina rezignoval, dá se však tušit, že sám od sebe neodešel. Východočeši teď hledají nového lodivoda, dočasným koučem se stal Václav Baďouček.
  • Zpátky na místě činu. Po dvou letech se do brněnské Komety vrací Peter Mueller, který v letech 2018 až 2022 platil za hlavního lídra jihomoravského celku. Vůdčí roli by měl převzít i teď, pod Špilberkem si od něj slibují pozvednutí slabší produktivity.
  • Posilu do útočných řad hlásí také Mountfield. V Hradci Králové nově přivítají šestadvacetiletého Kanaďana Connora Bunnamana, jenž má v repertoáru více než 50 startů v NHL. Naposledy hrál za finský Kärpät Oulu.
  • Bílým Tygrům se opravdu lepí smůla na paty. V utkání s Pardubicemi se zranil kapitán a držitel trofeje Hokejista sezony ELH Tomáš Filippi. Vůdce elitní liberecké formace bude chybět několik týdnů. Stále mimo hru je také stěžejní bek Radim Šimek.
  • Plzeň zase zasáhlo zranění obránce Kristianse Rubinse, který do města piva přišel v létě. 26letý Lotyš má absentovat dalších šest týdnů. Na konci prvního říjnového týdne navíc Škodovka přišla o dalšího zadáka Davida Kvasničku, ten se vrátí na led nejdříve až v prosinci.
  • Ještě zůstaňme na západě Čech. Indiáni i kvůli trhlinám v defenzivě prohráli už pětkrát za sebou a v tabulce jsou tak na posledním 14. místě. Trápí se však také České Budějovice a Liberec, oba tyto celky braly za posledních 7 klání pouze jednu výhru. Podaří se této trojici v aktuálním týdnu zvednout se? Jejich i všechny další duely extraligy můžete sledovat online v přímým přenosech ZDE.
TIPSPORT EXTRALIGA 2024/25
# Tým Z V VP PP P Skóre B
1.HC Dynamo Pardubice11612232:2522
2.HC VERVA Litvínov11701332:2522
3.HC Sparta Praha10610330:1420
4.BK Mladá Boleslav10430325:2218
5.Rytíři Kladno11511432:3118
6.HC Kometa Brno11421427:2717
7.HC Energie Karlovy Vary11420532:3116
8.HC VÍTKOVICE RIDERA8411229:1915
9.HC Olomouc10500525:2915
10.HC Oceláři Třinec11313427:2714
11.Bílí Tygři Liberec10214323:3012
12.Mountfield HK11311626:3012
13.Banes Motor České Budějovice10300717:279
14.HC Škoda Plzeň11122617:379

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2024-2025 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2024/25 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...

Češi právě dávají gól finskému brankáři

Euro Hockey Tour 2024/2025: program, tabulka a výsledky

V sezoně 2024/25 se uskuteční 29. ročník EHT. 🏅 Podívejte se na program turnajů, aktuální tabulku, program zápasů ČR nebo historické...