Voženílek už nebude pokračovat v Třinci, míří do Švýcarska

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 1 000 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

To, o čem se spekulovalo posledních několik dní, se stalo skutečností. Jedna z největších osobností Tipsport ELH se vydává do zahraničí. Někdejší opora klubu HC Oceláři Třinec Daniel Voženílek bude od nové sezony působit ve švýcarském Zugu.

Daniel Voženílek se raduje z vyrovnávací gólu v čase 59:59,8 na 1:1 v šestém semifinále proti Spartě Foto: ČTK / Paprskář Pavel

Daniel Voženílek odchází z Třince, nově bude hrát za švýcarský Zug

Už minulé léto měl několik nabídek ze zahraničí. Daniel Voženílek ale nakonec zůstal pod Javorovým, aby pomohl Třinci k celkově už šestému extraligovému titulu a následně přispěl i ke zlatu českého týmu na domácím MS. Teď ale silový forvard definitivně opouští ELH.

sipka Švýcarskou NL můžete sledovat živě ve streamech na TV Tipsport ZDE!

Sleduj průběh zápasu ZDE

Čerstvý mistr světa Daniel Voženílek přestupuje z Třince do Zugu

Pro Daniela Voženílka už byla Tipsport extraliga malou soutěží. Loni sice v základní části ještě nijak neexceloval (8+13), během vyřazovací fáze už ale přepnul na vyšší level a díky 16 nasbíraným bodům za šest tref a 10 asistencí byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem play off ELH 2023.

Během uplynulé sezony už osmadvacetiletý útočník atakoval průměr jednoho bodu na utkání, dohromady jich v 51 duelech nasbíral 49 (21+28). V play off mu to sice tolik nelepilo, když se do produktivity zapsal v 8 případech (4+4), i tak byl ale důležitou součástí dalšího prvenství mistrovské dynastie Ocelářů. Stačí vzpomenout na vyrovnávací gól zpoza branky dvě desetiny před koncem základní hrací doby v šestém semifinále se Spartou.

Díky obrovskému progresu se kdysi nechtěný hokejista dostal i na radar trenérských štábů reprezentačního mužstva. Už v ročníku 2022/23 obdržel první pozvánku do seniorského výběru od Kariho Jalonena, v květnu 2023 se pak zúčastnil svého premiérového světového šampionátu dospělých.

A důvěru mu dal i současný reprezentační kouč Radim Rulík. V sezoně byl stabilním člen národního týmu – odehrál všechny čtyři turnaje v rámci Euro Hockey Tour a probojoval se i do finální nominace pro domácí MS v Praze.

Jeho role na mistrovství světa sice nebyla tak velká jako na turnajích EHT, vyřazovací zápasy už strávil na lavičce. Přesto je podepsán pod ziskem zlata, ke kterému dopomohl 3 gólovými přihrávkami v šesti skupinových duelech.

Teď na Daniela Voženílka čeká druhé zahraniční angažmá v jeho kariéře. V sezoně 2016/17 si už vyzkoušel druhou nejvyšší finskou ligu Mestis, kde oblékal dres klubu RoKi.

Na další dvě sezony se odchovanec českobudějovického Motoru upsal týmu EV Zug a dostane tak příležitost v jedné z nejkvalitnějších evropských soutěží, kterou švýcarská National League bezpochyby je. V kabině se bude potkávat s dalším krajánkem Janem Kovářem.

sipka Přehled všech přestupů v Tipsport extralize ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

Ondřej Palát s trofejí Zlatá hokejka v roce 2022

Zlatá hokejka 2024: vítěz, výsledky, hlasování, vyhlášení

Zlatá hokejka je tradiční anketou, která hodnotí uplynulou sezonu. Kdo se stane Hokejistou roku 2024, se dozvíme 23. června.

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...