5 mladých hráčů, které sledovat v NHL 2024/25

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Chance

Ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Do nové sezony NHL vstoupí i řada mladých hokejistů. Většina s cílem vybojovat si místo v prvním týmu, ale od některých se čeká ještě víc. Podívejte se, kterých 5 hráčů má ambici vyrůst v prvotřídní hvězdy ligy. Connora Bedarda jsme vynechali, toho není třeba představovat.

Macklin Celebrini je jedničkou draftu NHL 2024 a měl by okamžitě patřit k pilířům přesilovky San Jose Sharks Foto: Thearon W. Henderson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

5 mladých hráčů, kteří mohou zářit v NHL 2024/2025 a zařadit se mezi hokejové hvězdy první kategorie

Connor Bedard byl bona fide superstar ještě předtím, než se postavil k prvnímu buly v NHL. Snad podle všech odborníků by měl jít ve šlépějích jmenovce McDavida a v prvním roce naznačil, že skutečně bude brzy patřit k nejlepším hráčům světa.

Není to ale jen Bedard, kdo by měl v tomto ročníku udělat další krok vpřed ve slibně se rozvíjející kariéře. Věříme, že pokud budete pozorně sledovat v akci následujících 5 mladíků, rozhodně neprohloupíte.

sipka Sledujte všechny zápasy NHL živě na TV Tipsport

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

1. Lane Hutson, obránce, Montréal Canadiens (*14. 2. 2004)

Na Lana Hutsona se obzvlášť těšíme. Dvacetiletý obránce už si odbyl debut v NHL na konci minulé sezony. Hned v úvodních dvou vystoupeních si získal pozornost dvěma asistencemi a sebevědomým herním projevem.

Fanoušci Habs mohou věřit, že Hutsonův „Makaresque“ vibe nebyl jen dočasný. Roste z něj hráč podobného typu, který díky fenomenálnímu bruslení a vytříbené technice s pukem vyčnívá v útočném pásmu. Má předpoklady k tomu stát se jedním z nejlepších ofenzivních beků v NHL. Možná jím bude už letos.

Už v přípravě Hutson pořádně rozvířil vody na sociálních sítích, kde kolovala jeho neskutečná žabka z vlastní třetiny až na útočnou modrou, kde přesně našel spoluhráče a poslal jej do nájezdu. Gól z toho sice nebyl, ale jsme přesvědčeni, že Hutsona budeme v sestřizích vídat pravidelně.

sipka Postoupí Montréal do play off? Vsadit v kurzu 7,00

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

2. Matvei Michkov, křídlo, Philadelphia Flyers (*9. 12. 2004)

Už před několika lety se začala rýsovat nová kanadsko-ruská rivalita. Před 20 lety okouzlili NHL začínající legendy Crosby a Ovechkin, zhruba o 15 let sezon později na sebe začali v mládežnických výběrech strhávat pozornost Connor Bedard a Matvei Michkov. Hokejový svět očekával, že kouzla s pukem, která tato nadaná dvojice předváděla proti o několik let starším soupeřům, bude po draftu ukazovat i v NHL.

Michkov je téměř o rok starší, ale jeho cesta do zámoří se zbrzdila zřejmě i vinou ruské invaze na Ukrajině. Fanoušci Philadelphie se letos konečně dočkají jeho premiéry v dresu Flyers. Michkov se rád pouští i do Michiganu, a tak bude zajímavé sledovat, jaký vliv budou mít jeho parádičky na nervový systém trenéra Johna Tortorelly.

O talentu Michkova v žádném případě nepochybují bookmakeři, kteří mu připisují nejnižší kurz na zisk ocenění Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezony. Pokud věříte, že si tuto cenu Michkov vybojuje, můžete si na něj vsadit v kurzu 3,75.

sipka Získá Michkov v základní části více než 45,5 bodu? Vsaďte si v kurzu 2,15

Matvei Michkov – statistiky v KHL
Sezona Tým Z G+A Body
2021/22 SKA Petrohrad 13 2+3 5
2022/23 SKA Petrohrad 3 0+0 0
2022/23 HK Soči 27 9+11 20
2023/24 SKA Petrohrad 1 0+0 0
2023/24 HK Soči 47 19+22 41
Celkem 91 30+36 66

3. Macklin Celebrini, centr, San Jose Sharks (*13. 6. 2006)

Humbuk kolem Macklina Celebriniho sice nedosahoval stejné dimenze jako o rok předtím u Bedarda, ale prakticky celou sezonu bylo zřejmé, kdo bude letos jedničkou výběru. Celebrini už předloni zářil v USHL, v draftovém roce se přesunul do univerzitní NCAA, kde jako hráč Bostonu získal Hobey Baker Award.

Snad jen úspěchy v juniorských reprezentacích mu chybí, což je oproti Bedardovi podstatný rozdíl. Zatímco o rok starší krajan získal s Javorovými listy zlato na osmnáctkách, a dokonce dvě na dvacítkách, Celebrini má jen bronz z U18. Je to i kvůli českému týmu, který v lednu zastavil Kanadu už ve čtvrtfinále MS juniorů.

Individuálně se ale zatím Celebrinimu daří za každé situace prakticky od chvíle, kdy poprvé vzal do ruky hokejku. Proto by i jeho přesun do dospělého hokeje – a rovnou do NHL – slibuje parádní nástup. V rozprášeném týmu Sharks zřejmě hned v 18 letech dostane roli lídra, takže na ledě jej uvidíme opravdu často a to i v přesilovkách. V první oficiální přípravě proti Vegas potvrdil, že na PP patří, v početní výhodě zapsal 1+1.

sipka Získá Macklin Celebrini více než 45,5 bodu? Kurz je 2,15

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

4. Leo Carlsson, centr, Anaheim Ducks (*26. 12. 2004)

Švédský útočník Leo Carlsson byl hodně na očích už loni na jaře, kdy ještě před draftem NHL odehrál povedené mistrovství světa (3+2). Pak si jej Anaheim vybral hned jako druhého v pořadí – po Bedardovi.

Bohužel ale robustního centra v první sezoně za mořem sužovalo i několik zranění včetně otřesu mozku. Carlsson tak odehrál za Ducks jen 55 zápasů a před sezonou by určitě hokejoví znalci očekávali lepší čísla než 12+17.

Carlsson už se ale zařadil mezi hráče, kteří dokázali vstřelit hat trick v NHL. Pokud zůstane zdravý, má všechny trumfy k tomu, aby v dohledné době znovu přinutil diváky házet čepice na led. Tím by jistě potěšil i nového kapitána Ducks.

sipka Kdo bude nejlepším týmem Pacifické divize? Vsaďte si u Tipsportu

5. Dylan Guenther, křídlo, Utah Hockey Club (*10. 4. 2003)

Dylan Guenther je v 21 letech nejstarším hokejistou v našem výběru, přesto patří mezi hráče, jejichž kariéra v NHL je stále v poměrně rané fázi. Guenthera si vytáhla Arizona už před třemi lety, devítka draftu už má za sebou klubovou relokaci. Na podzim začne sbírat první body v dresu Utahu.

Guenther ale dostal šanci nahoře už v předchozích dvou sezonách a zejména loňská statistika 18+17 ve 45 zápasech v NHL vypadá velmi dobře. Přestože pendloval mezi prvním týmem a farmou, povedené výkony mu zajistily i pozvánku do Prahy na MS.

To Guentherovi nijak zvlášť nevyšlo, stejně jako celé kanadské reprezentaci. V Salt Lake City se ale světový šampion v kategoriích U18 a U20 – vstřelil zlatý gól proti Česku – určitě dříve nebo později připomene svou nejsilnější zbraní: výbornou střelou. Guenther má potenciál být nejlepším střelcem týmu i lídrem bodování.

sipka Postoupí Utah HC do play off? Vsaďte si v kurzu 2,80

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český hokejista David Pastrňák před prvním zápasem Bostonu v NHL 2023-24

Čeští hokejisté v NHL 2024/2025: seznam, statistiky, historie

Jak si vedou Češi v NHL? Přečtěte si vše o českých hokejistech v NHL 2024/25, v jakých týmech hrají, jaké jsou jejich statistiky. Podíváme...

Nástup na led a poslech hymny před zápasem NHL v Praze v O2 Areně

NHL v Praze 2024: vstupenky, cena, týmy, rozpis zápasů

NHL v Praze 2024, to jsou dva zápasy Buffala s New Jersey. Kolik stojí 🎟️ vstupenky, kde je koupit, kdy startuje předprodej?

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2025: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.