Češi na draftu NHL 2024: Top 8 českých prospektů, predikce

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Chance

Ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Další burza hokejových talentů se kvapem blíží. Vstupní draft do NHL se uskuteční během pátku 28. a soboty 29. června 2024. Na které naše juniory by se mělo v tomto roce určitě dostat? Přečtěte si o největších českých prospektech mířících na letošní draft.

AKTUALIZACE: Nejvýše draftovaným Čechem do NHL se v roce 2024 stal Adam Jiříček, kterého si vybralo St. Louis. Více informací najdete v článku ZDE.

TOP Češi na draftu NHL 2024
Adam JiříčekDominik Badinka
Adam JechoTomáš Galvas
Ondřej BecherMaxmilian Curran
Ondřej KosLukáš Matěcha
Seznam všech Čechů

Největší český prospekt na draftu NHL 2024 Adam Jiříček střílí v zápase české reprezentace U18 na Hlinka-Gretzky Cupu 2023 Foto: ČTK / Paprskář Pavel

Vstupní draft NHL 2024 – nejlepší Češi: 8 největších prospektů Českého hokeje

Vybrali jsme osmičku těch nejnadanějších hokejistů, kteří budou na nadcházejícím draftu hájit české národní barvy. Každý z nich má předpoklady na umístění mezi první stovkou. Jak se našim mladíkům dařilo v poslední sezoně, co patří mezi jejich silné i slabé stránky a jaká byla jejich cesta ke vstupní bráně do nejlepší ligy světa? To se dozvíte v našem článku, ve kterém najdete také přehled všech dostupných Čechů pro draft.

sipka Klikněte ZDE a sledujte NHL živě na TV Tipsport!

Sleduj průběh zápasu ZDE

Adam Jiříček: predikce pro draft NHL 2024 – 1. kolo

Ještě před vánočním MS juniorů mu experti predikovali TOP 10. Jenže hned v úvodním klání české dvacítky proti Slovensku na šampionátu ve švédském Göteborgu si Adam Jiříček přivodil dlouhodobé zranění kolene. Už inkriminovaný okamžik dával tušit, že umístění svého bratra Davida v elitní desítce z roku 2022 zřejmě nezopakuje.

Avšak přestože mladší ze sourozenecké dvojice Jiříčkových během tohoto kalendářního roku neodehrál ani jedno mistrovské utkání, očekává se, že půjde na řadu alespoň v prvním kole. Například uznávaný kanadský komentátor ze stanice TSN Bob Mckenzie, který se specializuje na mládežnický hokej, vidí odchovance plzeňské Škodovky na 14. místě. Na této pozici pak vybírá svůj pick San Jose.

sipka Vše o draftu NHL 2024 čtěte ZDE

Mezi hlavní přednosti Adama Jiříčka patří obrovský přehled na kluzišti, spolehlivé vyvážení puku z vlastního pásma a vhodná rozhodnutí na modré čáře. Zároveň si plní i své defenzivní povinnosti. Suma sumárum – jedná se prototyp moderního beka, který je velice platný na obou stranách hřiště.

Majitel stříbrné medaile z loňského Hlinka-Gretzky Cupu ale bude muset ještě zesílit. Zatímco jeho starší bratr David váží 95 kg, největší český talent ročníku 2006 dosahuje dle renomovaného serveru EliteProspects.com hmotnosti pouhých 76 kg.

Ještě před zraněním se Adam Jiříček naplno prosadil do A-týmu Plzně. V dresu Indiánů odehrál 19 extraligových utkání, ve kterých si však připsal jen jednu asistenci. Další tři starty přidal za plzeňskou juniorku.

Adam Jiříček: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Obránce
Věk (datum narození): 17 let (28. 6. 2006)
Mateřský klub: HC Škoda Plzeň
Současný klub: HC Škoda Plzeň (ELH)
Zápasy 2023/24: 19 zápasů
Produktivita 2023/24: 1 bod (0+1)
Sloučené predikce: 18. místo
Predikce McKenzie (TSN): 14. místo
Predikce EliteProspects: 28. místo
NHL Central Scouting: 4. místo (z evropských lig)

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Dominik Badinka: predikce pro draft NHL 2024 – 1. až 2. kolo

Další pravoruký obránce, který má vyhlídky na umístění v 1. kole nadcházejícího vstupního draftu do National Hockey League. Už v 16 letech Dominik Badinka společně i se svým dvojčetem Danielem opustil domov, aby ve Skandinávii mohl rozvíjet svůj talent.

Odchovanec prvoligového nováčka Chomutova se nejprve v létě 2022 vydal do finského Jokeritu, kde nastupoval v tamní nejvyšší juniorské lize. Během ročníku 2022/23 v soutěži U20 SM-sarja v konkurenci proti i o tři roky starším hráčům nasbíral během 43 utkání slušných 26 bodů (5+21).

V uplynulé sezoně pak působil ve švédském Malmö, kde ze startu pendloval mezi juniorkou a prvním mužstvem. Přibližně od poloviny listopadu 2023 se už stal stabilním členem obranných řad "áčka" Redhawks – tradičního účastníka Elitserien, jedné z nejkvalitnějších evropských lig. V týmu se potkával s dalším krajánkem Jakubem Galvasem, ve 33 duelech podpořil produktivitu čtyřmi příspěvky (1+3).

Trenéři tohoto na svůj věk urostlého zadáka (190 cm, 86 kg) oceňují díky schopnosti zachovat chladnou hlavu. Osmnáctiletý Badinka při rozehrávce jen tak nezazmatkuje a správně řeší situace i pod tlakem. Nahodilé vyhazování puků po prknech tedy od něj rozhodně nečekejte.

Nadaný obránce ročníku 2005 je navíc skvěle atleticky vybavený. Při NHL Combine 2024 – fyzických testech před draftem pro vybrané hráče – obsadil ve skoku do dálky dělené 9. místo (2,87 m). Ve vertikálním výskoku z pozice v dřepu pak skončil na 10. pozici (44,17 cm). Na první pohled se může zdát, že tyto disciplíny by měly mít místo spíše v testech před draftem do NBA, pro moderní pojetí ledního hokeje ale mají vypovídající hodnotu o připravenosti hráče.

Dominik Badinka se v žebříčcích před draftem NHL 2024 pohybuje pod Jiříčkem, například v tabulce Consolidated Ranking podle EliteProspects Premium mu patří 38. místo, což by znamenalo až druhé kolo. Nicméně třeba Toni Ferrari z The Hockey New předpokládá tomuto českému bekovi 24. místo, do prvního kola jej odhadují i z webu McKeen's Hockey (27. místo).

Dominik Badinka: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Obránce
Hůl: Pravá
Věk (datum narození): 18 let (27. 11. 2005)
Mateřský klub: Piráti Chomutov
Současný klub: Malmö Redhawks (SHL)
Produktivita 2023/24: 4 body (1+3)
Zápasy 2023/24: 33 zápasů
Sloučené predikce: 38. místo
Predikce McKenzie (TSN): 42. místo
Predikce EliteProspects: 35. místo
NHL Central Scouting: 14. místo (z evropských lig)

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Adam Jecho: predikce pro draft NHL 2024 – 2. kolo

Minulý rok v srpnu byl Adam Jecho jedním z hlavních tahounů stříbrné české osmnáctky na domácím Hlinka-Gretzky Cupu v Břeclavi, načež okamžitě pláhl za oceán. Zamířil do kanadské juniorské ligy WHL, konkrétně do týmu Edmonton Oil Kings, kde se rozvíjel i pod dohledem bývalého reprezentačního zadáka s bohatými zkušenostmi z NHL Ladislavem Šmídem.

S adaptací na zahraničí ale bojovat nemusel, ještě před odchodem do zámoří totiž strávil dva a půl roku v mládežnických celcích tradičního finského klubu Tappara Tampere. A také se okamžitě zařadil mezi lídry Oil Kings.

Jecho dokonce atakoval hranici jednoho bodu na zápas. V 54 kláních základní části Western Hockey League nasbíral parádních 47 zářezů do produktivity, když nasázel 23 gólů a na dalších 24 přihrál.

Odchovanec někdejšího extraligového klubu Zlína hodně využívá své nadstandardní fyzické proporce. Teprve nedávno oslavil své 18. narozeniny (24. března), už teď ale váží 91 kg, přičemž měří 195 cm. Na testech NHL Draft Combine pak tomuto forvardovi naměřili osmé největší rozpětí paží.

Kromě síly a dlouhých rukou patří mezi jeho další výhody precizní bruslení, solidní střelba i vynikající práce s pukem. Přitom ve zmíněných dovednostech takto urostlí hokejisté často zaostávají.

Většina expertů se shoduje na tom, že Jecho půjde na řadu ve druhém kole. Tak například dle Consolidated Ranking mu patří 47. příčka, samotní odborníci v EliteProspects jej ale vidí až na třetí kolo.

Adam Jecho: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Útočník
Hůl: Pravá
Věk (datum narození): 18 let (24. 3. 2006)
Mateřský klub: Berani Zlín
Současný klub: Edmonton Oil Kings (WHL)
Zápasy 2023/24: 54 zápasů
Produktivita 2023/24: 47 bodů (23+24)
Sloučené predikce: 47. místo
Predikce McKenzie (TSN): 48. místo
Predikce EliteProspects: 66. místo
NHL Central Scouting: 22. místo (ze severoamerických lig)

Tomáš Galvas: predikce pro draft NHL 2024 – 2. kolo

Druhé kolo by pak mělo zastihnout i juniorský objev posledního ročníku Tipsport ELH. Rychlým tempem vyletěl Tomáš Galvas, který hned na začátku sezony po přestupu z Olomouce velkým stylem chytil nabídnuté laso od Bílých Tygrů.

Někdejší reprezentační kouč Filip Pešán našel pro nejmladšího z hokejového klanu Galvasových stabilní místo v sestavě libereckého "áčka". A důvěru mladičký bek splácel kvalitními výkony, které vyústily v 7 kanadských bodů (2+5) a 8 kladných zápisů do bilance +/- během 32 utkání. Na zelenáče ročníku 2006 nastupujícího na pozici beka hodně slušná čísla.

O obrovskou pozornost skautů si však řekl už před půl rokem na juniorském šampionátu ve Švédsku. Do sestavy se dostal až na úkor zranění jeho vrstevníka Adama Jiříčka, premiérové šance zahrát si na tak sledovaném turnaji se ale vůbec nezalekl.

Ba naopak, okamžitě si šlo všimnout velkého talentu, jenž i přes postavu dítěte působí na hřišti jako zkušený hráč. A to zejména díky vysokému hokejovému IQ. Zdědit ho Galvas určitě měl po kom, vždyť jeho táta Lukáš patří do klubu extraligových tisícovkářů.

O NHL se pokoušel i starší bratr Jakub, kterého v roce 2017 na 150. pozici draftovalo Chicago. Po dvou letech strávených převážně na farmě v Rockfordu se však vrátil zpět do Evropy. To mladší Tomáš má podstatně vyšší šance na dlouhodobější proniknutí do nejlepší hokejové ligy světa. Nejprve však musí nabrat svalovou hmotu.

Tomáš Galvas: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Obránce
Hůl: levá
Věk (datum narození): 17 let (11. 2. 2006)
Mateřský klub: HC Olomouc
Současný klub: Bílí Tygři Liberec (ELH)
Zápasy 2023/24: 32 zápasů
Produktivita 2023/24: 7 bodů (2+5)
Sloučené predikce: 51. místo
Predikce McKenzie (TSN): 53. místo
Predikce EliteProspects: 50. místo
NHL Central Scouting: 33. místo (z evropských lig)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Ondřej Becher: predikce pro draft NHL 2024 – 2. až 3. kolo

Na nacházející draft se přihlásil jakožto tzv. overage player i Ondřej Becher – jeden z hlavních strůjců bronzu českého týmu U20 z předešlého MS juniorů. Pro manažery klubů NHL sice není kvůli vyššímu věku (ročník 2004) natolik lákavým zbožím, i tak ale může na draftu uspět. A hlavně v budoucnu udělat i zajímavou kariéru.

Rodák z Havířova, kde s hokejem začínal i jeho mnohem slavnější soused David Pastrňák, má za sebou výbornou sezonu. Zářil jak na klubové, tak na reprezentační úrovni.

Českým fanouškům se vryl do paměti zejména díky hat tricku v zápase o 3. místo proti Finsku, čímž obrovským dílem pomohl k senzačnímu obratu. Gólem v oslabení na konci prostředního dějství na 3:5 zavelel k otočce, dvě minuty před koncem srovnal na 5:5 při power play a historický comeback podtrhl trefou do odkryté klece na 8:5. Celkově si pak z turnaje odnesl bilanci 3+7.

sipka Čtěte také: Becher ve výběru TOP 5 hráčů Česka U20

Obrovský progres pak zaznamenal na klubové scéně ve svém týmu Prince George Cougars z kanadské juniorky WHL. Po první okoukávací sezoně se posunul z 38 bodů (16+22) na 96 bodů (32+64). V první části dlouhodobé soutěže, před odjezdem na MS U20, dokonce pobýval na nejvyšších místech ligového bodování. V play off během 15 duelů přidal dalších 19 příspěvků (5+14).

Někteří odborníci predikují Becherovi i druhé kolo. Například analytik z TSN Craig Button, který dříve působil i jako ligový manažer NHL, zařadil univerzála schopného zahrát na centru i křídle ve svém žebříčku na 51. místo. To EliteProspects se naopak příklání až ke čtvrtém kolu.

Ondřej Becher: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Útočník
Hůl: Levá
Věk (datum narození): 20 let (22. 2. 2004)
Mateřský klub: TJ AZ Havířov
Současný klub: Prince George Cougars (WHL)
Zápasy 2023/24: 58 zápasů
Produktivita 2023/24: 96 bodů (32+64)
Zápasy play-off 2024: 15 zápasů
Produktivita play-off 2024: 19 bodů (5+14)
Predikce EliteProspects: 132. místo
NHL Central Scouting: 69. místo (ze severoamerických lig)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Maxmilian Curran: predikce pro draft NHL 2024 – 3. až 4. kolo

Ještě v průběhu uplynulého ročníku byl Maxmilian Curran v žebříčku prospektů pro draft od NHL Central Scouting hodnocen jakožto 28. nejcennější hráč ze severoamerických lig. Jenže v lednu se bohužel zranil, čímž jeho akcie pochopitelně klesly. Teď mu mezi nadanými bruslaři působícími v zámoří patří 58. příčka.

Po vynechání zbytku klubové sezony přicestoval alespoň do Finska na MS do 18 let. Hned v prvním utkání se Švýcary měl bilanci 1+1, ve zbytku šampionátu už ale zapsal jenom jednu asistenci. Ani on tedy nezabránil zklamání v podobě nečekaného vypadnutí ve čtvrtfinále se Slováky.

Nicméně před zraněním podával Curran velice solidní výkony. Po úspěšném vystoupení české osmnáctky na Hlinka-Gretzky Cupu 2023 vyslyšel doporučení od agentů a zamířil na CHL Import Draft, kde si jej vybral tým Tri-City Americans z WHL. A ve 40 utkáních základní části zaznamenal 32 bodů (5+27).

Už rozložení jeho bodového zisku z minulé sezony dává najevo, že se jedná o kreativního playmakera se znamenitým citem pro příhru. A přestože se tento produkt akademie pražské Slavie stane plnoletým až na konci léta (dat. nar. 27. 8. 2006), už teď disponuje základní tělesnou kompozicí potřebnou pro dospělý hokej. Jakožto 191 cm vysoký střední útočník váží 86 kg.

Specialisté na juniorský hokej predikují Maxmilianovi Curranovi na blížícím se draftu třetí, případně čtvrté kolo. Nejvýše jej vidí novinář Ryan Kennedy z renomovaného kanadského časopisu The Hockey News – ve třetím kole na 70. místě.

Maxmilian Curran: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Útočník
Hůl: Levá
Věk (datum narození): 17 let (27. 8. 2006)
Mateřský klub: HC Slavia Praha
Současný klub: Tri-City Americans (WHL)
Zápasy 2023/24: 40 zápasů
Produktivita 2023/24: 32 bodů (5+27)
Predikce Kennedy (THN): 70. místo
Predikce DobberProspects: 101. místo
NHL Central Scouting: 58. místo (ze severoamerických lig)

Ondřej Kos: predikce pro draft NHL 2024 – 3. až 4. kolo

Ve třetím či čtvrtém kole by se měl dostat na řadu i další forvard Ondřej Kos. Podobně jako jeho kolega Curran si v minulé sezoně prošel zraněním, narozdíl od svého vrstevníka si ale v předdraftových žebříčcích dramaticky nepohoršil.

Mladší bratr stříbrného medailisty Jakuba Kose z MSJ 2023 se vydal finskou cestou, v organizaci Ilves Tampere působí od ročníku 2022/23. Během premiérové zahraniční sezony pendloval mezi mládežnickými celky U18 a U20, v té předešlé si vyzkoušel i druhou nejvyšší finskou soutěž za celek KOOVEE, kde nasbíral ve 14 zápasech 5 bodů (2+3).

Poté přišlo již zmiňované zranění, které odchovance brněnské Komety vyřadilo ze hry na několik měsíců. Do dubnového šampionátu osmnáctek se sice stihl dát dokupy, delší výpadek ale na něm byl znát. V pěti duelech zaznamenal jen jednu trefu proti Kazachstánu.

Kosovou největší předností je skvěle zvládnutá mechanika bruslení, jeden z hlavních atributů potřebných k vyniknutí mezi smečkou dalších hladových vlků usilujících o NHL. Zároveň umí dávat góly. Více času ale bude muset trávit v posilovně. Pokud tedy EliteProspects.com nelže, hokejová databáze totiž uvádí váhu 70 kg.

Bob McKenzie z TSN dokonce vidí osmnáctiletého rodáka z Kuřimi těsně za hranou 2. kola, ve svém rankingu jej zařadil na 66. místo. Podle Central Scouting NHL se jedná o 26. nejhodnotnějšího hráče z evropských lig.

Ondřej Kos: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Útočník
Hůl: Levá
Věk (datum narození): 18 let (7. 3. 2006)
Mateřský klub: HC Kometa Brno
Současný klub: KOOVEE (Mestis)
Zápasy 2023/24: 14 zápasů
Produktivita 2023/24: 96 bodů (32+64)
Predikce McKenzie (TSN): 66. místo
Predikce EliteProspects: 128. místo
NHL Central Scouting: 26. místo (z evropských lig)

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Lukáš Matěcha: predikce pro draft NHL 2024 – 4. kolo

Největší českou gólmanskou nadějí na vstupním draftu NHL 2024 je Lukáš Matěcha. V oficiálním rankingu od NHL mu mezi severoamerickými brankáři patří 3. pozice. Na jeho přesné umístění si tipl například magazín McKeen's Hockey, který odhaduje celkovou 121. příčku.

Až do sezony 2022/23 působil v mládežnickém programu Pardubic, ve dvou zápasech si vyzkoušel i Chance ligu za "B-tým" Dynama. V létě 2023 se pak rozhodl pro odchod do zámoří. Nakonec zakotvil v celku Tri-City Americans, kde sdílel kabinu s Maxmilianem Curranem.

Lukáš Matěcha pak měl v minulém ročníku na poměry Western Hockey League průměrné statistiky. Čapal s dlouhodobou úspěšností 90,1 % zlikvidovaných střel soupeře (15. v lize) a inkasoval 3,42 gólů na utkání (20.). U těchto relativně vysokých čísel však hraje velkou roli i fakt, že Tri-City měli jeden z nejmladších týmů v celé soutěži.

Lukáš Matěcha: profil před draftem NHL 2024
Pozice: Brankář
Hůl: Levá
Věk (datum narození): 19 let (21. 3. 2005)
Mateřský klub: HC Dynamo Pardubice
Současný klub: Tri-City Americans (WHL)
Zápasy 2023/24: 35 zápasů
Zákroky 2023/24: 90,1 %
Gólový průměr 2024: 3,42 GAA
Predikce FC Hockey: 100. místo
NHL Central Scouting (gólmani): 3. místo (ze severoamerických lig)

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Češi vstupní draft NHL 2024: seznam všech českých hokejistů, NHL Draft 2024 ranking (Ticháček, Rymon, Melovský, Maštalířský, Kavan)

Pro letošní draft NHL je dostupných dohromady 42 hokejistů české národnosti, z toho 6 brankářů, 15 obránců a 21 útočník. Na rozsáhlém seznamu najdeme kromě probíraných osmi největších želízek v ohni i celou řadu dalších zajímavých jmen.

Dokonce existuje možnost, že si některý z týmů vybere i poklad kladenského hokeje Jiřího Ticháčka. Nejproduktivnější bek Tipsport ELH 2023/24 je sice oproti nejmladším účastníkům draft o tři roky starší, avšak jedná se Evropana, takže věkové omezení se na něj nevztahuje.

Na české listině pak nechybí ani bronzoví medailisté z minulého MS U20 Matyáš Melovský s Dominikem Rymonem a Matějem Maštalířským (všichni ročník 2004) nebo brankář Jan Kavan z Komety (ročník 2005), který ve 12 extraligových duelech dosáhl na vynikající úspěšnost 93,1 %.

V pravém sloupečku pak uvádíme umístění hráče v předdraftovém rankingu podle NHL Central Scouting, na některé se však při hodnocení nedostalo. Uchazeči jsou rozděleni do čtyř kategorií – bruslaři ze severoamerických lig, gólmani ze severoamerických lig, bruslaři z evropských lig a gólmani z evropských lig.

Seznam Čechů před draftem NHL 2024: dle abecedy
Hráč Klub Ranking
Dominik Badinka (D) Malmö (SWE)
14. (EUR)
Ondřej Becher (F) Prince George Cougars (WHL) 69. (NA)
Maxmilian Curran (F) Tri-City Americans (WHL) 58. (NA)
Marek Daníček (F) Sparta Praha (CZE U20) 57. (EUR)
Samuel Drančák (F) Red Deer Rebels (WHL) 187. (NA)
Josef Eichler (D) Windsor Spitfires (OHL) -
Jakub Fibigr (D) Mississauga Steelheads (OHL) 67. (NA)
Lukáš Fischer (D) Sarnia Sting (OHL) 45. (NA)
Tomáš Galvas (D) Liberec (CZE) 33. (EUR)
Vincent Glos (D) Vítkovice (CZE U20) 86. (EUR)
Vojtěch Hambálek (G) Liberec (CZE U20) 12. (EUR – G)
Miroslav Holinka (F) Třinec (CZE U20) 31. (EUR)
Vojtěch Hradec (F) Mladá Boleslav (CZE) 62. (EUR)
Marek Chaloupka (F) Vítkovice (CZE U20) 88. (EUR)
Danny Chludil (F) Kometa Brno (CVE U20) 102. (EUR)
Adam Jecho (F) Edmonton Oil Kings (WHL) 22. (NA)
Adam Jiříček (D) Plzeň (CZE) 4. (EUR)
Daniel Kalandra (D) Vítkovice (CZE U20) 118. (EUR)
Jan Kavan (G) Kometa Brno (CZE) 15. (EUR – G)
Jiří Klíma (F) Shawinigan Cataractes (QMJHL) 142. (NA)
Ondřej Kos (F) KOOVEE (FIN2) 26. (EUR)
Adam Král (D) Liberec (CZE U20) 92. (EUR)
Matěj Kubiesa (F) Prince Albert Raiders (WHL) -
Jan Kučera (F) Mladá Boleslav (CZE U20) 125. (EUR)
Oskar Lisler (F) Linköping HC (SWE U20) -
Matyáš Man (D) Vítkovice (CZE U20) 84. (EUR)
Matyáš Mařík (G) České Budějovice (CZE U20) 14. (EUR – G)
Matěj Maštalířský (F) Litvínov (CZE) 76. (EUR)
Lukáš Matěcha (G) Tri City Americans (WHL) 3. (NA – G)
Maytáš Melovský (F) Baie-Comeau Drakkar (QJMHL) 80. (NA)
Jakub Milota (G) Cape Breton Eagles (QMJHL) 18. (NA – G)
Nick Mähler (D) Mannheim (GER U20) 133. (EUR)
Jaromír Pérez (F) Bílí Tygři Liberec (CZE) 78. (EUR)
Šimon Pohludka (F) Pelicans Lahti (FIN U18) 109. (EUR)
Dominik Rymon (F) Everett Silvertips -
Oliver Samson (D) Sparta Praha (CZE U20) -
Petr Sikora (F) Třinec (CZE) 37. (EUR)
Jan Špunar (G) Portland Winterhawks (WHL) 21. (NA – G)
David Svozil (D) Ilves Tampere (FIN  U20) 64. (EUR)
Josef Teplý (F) Mladá Boleslav (CZE U20) 113. (EUR)
Jiří Ticháček (D) Kladno (CZE) -
Adam Titlbach (F) Vancouver Giants -

Zdroj: Eliteprospects.com

*️⃣Kdy je draft NHL 2024?

Další vstupní draft do NHL se uskutečních ve dnech 28. a 29. června 2024. Nejvyšší šance jsou vkládány do obránce Adama Jiříčka.

*️⃣Jak se dostat do draftu NHL?

Základem je samozřejmě tvrdá práce, bez ní se žádný hokejista uvažující o NHL neobejde. Sportovní manažeři klubů pak nejčastěji loví severoamerických juniorských ligách, hledají však také v Evropě. Příkladem je například bek Tomáš Galvas z extraligového Liberce.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

Český hokejista David Pastrňák před prvním zápasem Bostonu v NHL 2023-24

Čeští hokejisté v NHL 2024/2025: seznam, statistiky, historie

Jak si vedou Češi v NHL? Přečtěte si vše o českých hokejistech v NHL 2024/25, v jakých týmech hrají, jaké jsou jejich statistiky. Podíváme...