Edmonton vs. Florida dnes živě, 3. finále play off NHL

Florida bezezbytku využila výhody domácího prostředí a ve finále Stanley Cupu vede 2:0 na zápasy. Teď se série stěhuje do kanadské Alberty a Edmonton už musí před svými fanoušky konečně zabrat. Třetí utkání začíná v noci ze čtvrtka 13. června na pátek 14. června 2024 v 02:00.

Živý přenos Informace, kurzy
Edmonton Florida – H2H Tip

NHL Finále Stanley Cupu, roztržka mezi hráči Edmontonu a Floridy Foto: Profimedia

Play off NHL 2024, 3. zápas finále: Kde sledovat Edmonton Oilers vs. Florida Panthers dnes živě v TV i online live streamu?

Prozatímním hrdinou finále a jedním z hlavních adeptů na zisk Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off je Sergei Bobrovsky. Ruský gólman totiž přivadí McDavida a spol. k šílenství. Najdou už na něj Olejáři recept, nebo zeď v brankovišti položí základ k dalšímu vítězství Panthers? Duel sledujte v online streamu na Betano TV, živý přenos začíná v pátek 14. 6. od 02:00

sipka Sledujte finále Edmonton vs. Florida živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Edmonton vs. Florida dnes, informace o zápase (Stanley Cup 2024, 3. finále)

Ačkoliv v prvním utkání finále play off NHL kanadský celek přestřílel Pantery jednoznačně 32:18, tak prohrál výsledkem 0:3. Mančaft z amerického státu Miami vyučoval produktivitu, první větší šanci proměnil už na konci 4. minuty Verhaeghe. Na jeho zásah navázal startem druhém třetiny Rodrigues, pojistku pak ještě přidal do odkryté klece Luostarinen. Naopak střelci Oilers si vylámali zuby na famózních zákrocích Bobrovskyho.

Až během odvety dokázali svěřenci Krise Knoblaucha poprvé skórovat, když ve 12. minutě proměnil přečíslení 2 na 1 bek Ekholm. Ve druhé dvacetiminutovce Florida výrazněji šlápla na plyn, odměnou jí byla vyrovanávací trefa zadáka Mikkoly. O dokonání obratu se v poslední třetině postaral dvoubrankový Rodrigues a na konečných 4:1 pro vítěze Východní konference NHL pak upravil skóre stěžejní obránce Ekblad.

Přestože v úvodních dvou kláních závěrečného kola Stanley Cupu selhali, bookmakeři před startem třetího finále více věří Edmontonu, který se představí na domácí půdě.

Níže si pak můžete prohlédnout vybrané kurzy od Betana, celá nabídka čítá desítky až stovky sázkových příležitostí. Při sledování streamu přes Betano TV se navíc můžete bavit u LIVE sázek.

Kurzy Betana na hokej Edmonton vs. Florida (3. finále):

  • 1/0/2: Edmonton 2,20 | remíza 3,85 | Florida 2,87
  • Vítěz do rozhodnutí: Edmonton 1,72 | Florida 2,15
  • 5,5 gólu: méně 1,83 | více 1,91
  • Vítěz série: Edmonton 4,50 | Florida 1,20
  • Střelci Edmontonu: Hyman 2,12 | McDavid 2,27 | Draisaitl 2,42
  • Střelci Floridy: Reinhart 2,47 | Verhaeghe 2,67 | Tkachuk 3,15
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

EDMONTON VS. FLORIDA VE FINÁLE NHL 2024
🕒Kdy: 14. 6. 2024, 02:00
🌍Kde: Rogers Place, Vancouver, Kanada
🏆Fáze: Play off NHL 2023/24, 3. finále
🏒Stav série: 2:0 pro Floridu
Kurzy Betano: 2,20 – 3,85 – 2,87
📺Živý přenos: Betano TV, Nova Sport 1

Edmonton tlačí bota na více místech

Jestliže chce Edmonton s pro něj negativně se vyvíjející sérii ještě něco udělat, bude muset okamžitě najít recept na famózně chytajícího Bobrovskyho. Jeden gól z celkového počtu 51 střel během úvodního dvojutkání je prostě málo.

Přitom před startem finále měli Oilers vynikající průměr 3,5 vstřelených branek na zápas během play off. Jejich ofenzivní řady tedy rozhodně nepostrádají kvalitu, ta se však musí ukázat hned v následujícím třetím mači. Pomocníkem by mělo být domácí prostředí v Rogers Place, kde to hráčům Edmontonu v rozhodující fázi sezony pálí s průměrem 4,00 gólů na utkání.

Zatímco v konferenčním finále Connor McDavid pomohl svému týmu k postupu přes Dallas 10 body (3+7) v šesti zápasech, proti Floridě nasbíral zatím jenom jednu asistenci. Jak se bude jednomu z 10 nejbohatších hokejistů světa dařit v zápase s pořadovým číslem 3?

V Amerent Bank Areně pak zůstalo bodově naprosto tiché trio dalších jinak obávaných forvardů – Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins a Zach Hyman. Góly se očekávají hlavně od posledního jmenovaného, vždyť se 14 trefami se jedná o nejlepšího šutéra letošního play off.

A rovněž jedna gólová přihrávka od Evana Boucharda je na jeho poměry poněkud slabým přídavkem do produktivity. V 18 předešlých kláních o Stanleyův pohár totiž tento ofenzivně laděný bek zaznamenal 27 bodů (6+21).

Hráči Edmontonu ve finále Stanley Cupu 2024

  • Connor McDavid (F) – 1 bod (0+1), 9 střel
  • Evan Bouchard (D) – 1 bod (0+1), 6 střel, 4 PM
  • Leon Draisaitl (F) – 0 bodů, 6 střel
  • Ryan Nugent-Hopkins (F) – 0 bodů, 2 střely, bilance +/-: -3
  • Zach Hyman (F) – 0 bodů, 4 střely, bilance +/-: -4

Abychom však byli spravedliví, tak je zapotřebí zmínit, že slaboučká efektivita v zakončení rozhodně není jediným problém Olejářů.

Po celé play off podává hodně nevyrovnané výkony Stuart Skinner. Jednička v brankovišti Edmontonu sice už párkrát zavřela svou klec, proti Floridě ale nijak nazáří. Ba naopak, ze 45 ran směřujících na něj propustil za svá záda pět puků, což vychází na podprůměrnou úspěšnost 88,9 %.

Na druhou stranu se sluší připomenout, že obránci Oilers Skinnerovi práci zrovna dvakrát neulehčují. Velkým zklamáním je zejména Darnell Nurse. Přeplácený zadák, který si průměrně za rok vydělá $9.250.000, má v bilanci +/- strašidelných 15 záporných bodů.

sipka Jak cestovat na NHL? Čtěte ZDE

SESTAVA EDMONTONU - 2. FINÁLE STANLEY CUPU
Brankáři: Skinner (Pickard)
1. formace: Ekholm, Bouchard – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Hyman
2. formace: Nurse, Desharnais – Holloway, Draisaitl, Henrique
✅ 3. formace: Kulak, Broberg – Foegele, McLeod, Kane
4. formace: Janmark, Carrick, Brown
Kurzy na Edmonton najdete ZDE

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Florida je dva kroky od vytouženého Stanley Cupu. Nastoupí do třetího utkání Barkov?

Dostatečné poučení z minulého finále Stanley Cupu? Ano, loni sice Panthers začínali venku a Golden Knights byli opravdu v impozantní fazóně, i tak je ale jeden inkasovaný gól oproti loňským 12 z úvodního dvojzápasu velkým posunem.

Kredit jde primárně za již zmiňovaným Sergeiem Bobrovskym, který čapá s životní formou. V součtu prvních dvou klání dosáhl trojnásobný účastník MS v hokeji na 98% úspěšnost zlikvidovaných pokusů soupeře (50/51)! Pokud bude takto čarovat i nadále, Florida se o zisk prvního Stanley Cupu v klubové historii nemusí obávat.

V ofenzivě pak táhne své mužstvo Evan Rodrigues. Na první pohled ne tolik výrazný centr, jenž v předešlých třech kolech play off přispěl do produktivity 8 zápisy (3+5), skóroval v každém dosavadních dvou finálových utkání. Naposledy rozvlnil síť dokonce ve dvou případech, byť v tom prvním za pomoci teče jednoho z obránců Oilers.

Dalším důležitým faktorem pro úspěšné dokončení tažení za nejslavnější hokejovou trofejí je rozložení produktivity mezi několik hráčů. Dohromady 12 členů sestavy Panthers už ve finálové sérii zaznamenalo alespoň jeden kanadský bod.

Hráči Floridy ve finále Stanley Cupu 2024

  • Evan Rodrigues (F) – 3 body (3+0), úspěšnost střelby 100 %
  • Aleksander Barkov (F) – 2 body (0+2), 5 zablokovaných střel
  • Sam Bennett (F) – 2 body (0+2), 17 bodyčeků
  • Carter Verhaeghe (F) – 1 bod (1+0), 5 střel na branku
  • Aaron Ekblad (D) – 1 bod (1+0), 5 zablokovaných střel

Dost velkým problémem však může být potenciální absence Aleksandra Barkova. Centr elitní formace Panterů byl přibližně v polovině třetí třetiny předešlého zápasu tvrdě atakován Leonem Draisaitlem a po utržení úderu loktem do hlavy se už na hřiště nevrátil.

V tuto chvíli pak není jisté, zdali bude finský forvard Barkov připraven naskočit do třetího duelu.

Jen připomeňme, že právě dvojka draftu NHL z roku 2013 je neodělitelnou součástí detailně propracovaného defenzivního systému v podání Panthers. Ostatně pár týdnu dozadu získal Aleksander Barkov už podruhé v kariéře Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka v NHL.

sipka ZDE si můžete přečíst o Hockey Hall of Fame

SESTAVA FLORIDY - 2. FINÁLE STANLEY CUPU
Brankáři: Bobrovsky (Stolarz)
1. formace: Forsling, Ekblad – Verhaeghe, Barkov (C), Reinhart
2. formace: Mikkola, Montour – Tkachuk, Bennett, Rodrigues
✅ 3. formace: Ekman-Larsson, Kulikov – Luostarinen, Lundell, Tarasenko
4. formace: Lorentz, Stenlund, Okposo
Kurzy na Floridu najdete ZDE

Hokej Edmonton vs. Florida dnes ve finále play-off NHL 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance EDM - FLA

I se dvěma dosavadními finálovými duely se Edmonton a Florida mezi sebou v aktuálním ročníku NHL utkali čtyřikrát. A letošní vzájemná bilance pro Oilers není ani trochu lichotivá, Panthers je totiž pokaždé porazili.

Pro slavný tým z Kanady mohou být jedním z klíčů k prvnímu prolomení floridské hráze přesilovky. V týmových statistikách play off NHL má vyšší procento využití pouze již vypadnuvší Colorado (36,7 %), Edmonton je v tento moment na 32,8 %. Právě ve finále Stanley Cupu se ale McDavidově partě při hře v početní výhodě zatím vůbec nedaří, ze sedmi nabídek nevyužila ani jedinou.

Zápasy Edmonton vs. Florida v sezoně NHL 2023/2024: výsledky

  • Florida vs. Edmonton – 5:3 (21. listopadu, základní část)
  • Edmonton vs. Florida – 1:5 (17. prosince, základní část)
  • Florida vs. Edmonton – 3:0 (9. června, 1. finále play off)
  • Florida vs. Edmonton – 4:1 (11. června, 2. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – sledujte živě ZDE (14. června, 3. finále)

sipka Další informace o finálové sérii Stanley Cupu najdete ZDE

EDMONTON VS. FLORIDA - STATISTIKY TÝMŮ V PLAY OFF NHL
📈Statistika Edmonton Florida
Bilance 12-8 14-5
Skóre 64:54 62:40
Přesilovky 32,8 % (19/58) 22,1 % (15/68
Ubráněná oslabení 93,0 % (53/57) 89,7 % (52/58)
Trestné minuty 224 229
Úspěšnost vhazování 46,9 % 51,2 %
Live kurzy na finále FLA vs. EDM najdete ZDE

Finále NHL 2024: Edmonton vs. Florida živě, tip na výsledek (termín 14. června, Stanley Cup finále 2024, 3. finále playoff)

Finálová série Stanley Cupu 2024 se přesouvá napříč mapou všech 32 klubů v zámořské NHL z jihu na sever. Dějištěm třetího i čtvrtého finále bude multifunkční arena v kanadském městě Edmonton s názvem Rogers Place, která pojme kapacitu pro 18 347 diváků.

Termín 3. finále: 14. 6. 2024 od 02:00 SELČ

Domácí Olejáři teď už musejí zabrat, jinak s nimi bude namále. Otáčet třízápasovou ztrátu by už bylo hodně složité, na druhou stranu jeden takový comeback jsme už letos viděli, a to v play off ELH, kdy během semifinále Třinec otočil proti Spartě z 0:3 na 4:3.

Panthers mají sice téměř neprůstřelného gólmana Bobrovskyho, otazník ale visí nad startem klíčového forvarda Barkova. A pokud nastoupí, dost možná jej bude limitovat zranění. A to by mohlo vyvolat vyšší produktivitu Oilers, kteří jinak disponují útokem nabitým hvězdami. Proto si myslíme, že ve třetím zápase zvítězí Edmonton v základní hrací době.

TIP: Výhra Edmonton sipka Vsadit u Betana

TIP: Edmonton vyhraje

3. zápas finále NHL play off 2024: Kde dnes sledovat živě hokej vs. Oilers vs. Panthers v online live streamu a v TV vysílání?

Všechny zápasy finále play off NHL 2024, včetně toho následujícího třetího, můžete sledovat živě v live streamu na Betano TV ZDE.

Nemáte ještě vytvořený účet u sázkové kanceláře Betano? To nevadí, registrační proces vám totiž zabere pouhých pár minut. Po dokončení registrace navíc obdržíte výhodný bonus v hodnotě 500 Kč.

3. zápas Edmonton vs. Florida ve finále play off NHL 2024

  • Kdy začíná: pátek 14. června od 02:00
  • Kde se hraje: v Edmontonu (Rogers Place)
  • Kdo zvítězí: favoritem jsou Oilers, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: Nova Sport 1
  • Kde sledovat online: zdarma u Betana zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2025: tabulka, program, výsledky

O MS v hokeji 2025 se podělí Švédsko a Dánsko ⭐. Program, výsledky, tabulku, vstupenky, výlet do historie i mnohem víc najdete v článku.

Ondřej Palát s trofejí Zlatá hokejka v roce 2022

Zlatá hokejka 2024: vítěz, výsledky, hlasování, vyhlášení

Zlatá hokejka je tradiční anketou, která hodnotí uplynulou sezonu. Kdo se stane Hokejistou roku 2024, se dozvíme 23. června.