Filip Zadina končí v NHL, bude hrát ve Švýcarsku za Davos

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Filip Zadina další šanci v NHL nedostal. Pár dní nazpět se považovala za jistou věc jeho zkouška v kempu Buffalu, k ní však vůbec nedošlo. Český útočník bude hrát ve Švýcarsku, podepsal kontrakt na 2 roky s Davosem.

Filip Zadina v reprezentačním dresu. Útočník se z NHL vrací do Evropy. Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Filip Zadina se loučí s NHL, risk se mu nevyplatil

Konec angažmá Filipa Zadiny v NHL je podobně zamotaný, jako celý jeho průběh. Zdálo se, že dostal šanci na tzv. Professional tryout v přípravném kempu Buffala, to ale později dementoval jeho agent Darren Ferris. Následně se objevila spekulace, že o Zadinovy služby má zájem Montreal, Toronto a Colorado.

Jak blízko, nebo daleko tyhle námluvy byly, zatím nevíme. Jisté je, že Zadina po 6 letech v NHL skutečně končí. Odehrál v ní 262 zápasů, nasbíral 91 bodů (41+50). V zámoří začínal s vizitkou excelentního kanonýra, v QMJHL ho vyhlásili nejlepším nováčkem a nejslibnějším prospektem sezóny 2017/18 díky 82 bodům (44+38) v 57 utkáních.

Filip Zadina v NHL, osobní rekordy:

  • Nejvíc zápasů: 74 (2021/22)
  • Nejvíc gólů: 13 (2023/24)
  • Nejvíc asistencí: 14 (2021/22)
  • Nejvíc bodů: 24 (2021/22)

Mezi profesionály svůj talent nenaplnil. Detroit po něm sáhl na celkové 6. pozici draftu 2018, až po něm šli na řadu např. Quinn Hughes, Noah Dobson, Evan Bouchard a další dnešní stálice NHL. Zadinovým bodovým maximem zůstává 24 bodů z ročníku 2021/22 (ještě v dresu Red Wings), gólů dal nejvíc 13 (loni za Sharks).

Zadina měl původně s Detroitem smlouvu až do roku 2025. Byl tam však natolik nespokojen, že se v létě 2023 vzdal zbývajících peněz (4,5 milionu USD) a za 1,1 milionu podepsal na 1 sezónu se San Jose. Bohužel neproběhla podle představ, s +/- bilancí -44 patřil k nejhorším v lize. Sympatická sázka na vlastní schopnosti tedy nevyšla, ale ve 24 letech Zadina ještě nemusel říct v zámoří poslední slovo.

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

Filip Zadina v extralize hrát nebude, dal přednost švýcarskému Davosu

S budoucností Filipa Zadiny mimo NHL byly po celou dobu spojovány extraligové Pardubice, které vede Filipův otec Marek Zadina. Na zajímavé rodinné spojení nakonec nedošlo, útočník si vybral švýcarský klub HC Davos působící v tamější nejvyšší soutěži National League.

sipka Sledujte hokej ve švýcarské lize živě a zdarma ZDE u Tipsportu

Otec a syn Zadinové se tedy v jednom týmu nepotkají, je ale možné, že nastoupí proti sobě. Tradiční Spengler Cup totiž každoročně pořádá právě Davos, který sice bude hrát v jiné základní skupině než Dynamo, mohou na sebe však narazit ve vyřazovací části turnaje.

Filip Zadina hrál v Evropě naposledy během ročníku 2020/21, kdy za třinecké Oceláře nasbíral v 17 utkáních 14 bodů (8+6). Věří, že se mu na starém kontinentu bude podobně dařit i letos. S aklimatizací navíc pomůže i jeden krajan na soupisce Davosu, mistr světa z Prahy 2024 Matěj Stránský.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Přípravné zápasy před sezónou Tipsport ELH jsou obdobím, kdy týmy ladí formu a finalizují soupisku.

Tipsport Extraliga: přípravné zápasy 2024, program, výsledky

Po strhujícím závěru loňské sezóny ELH už se fanoušci nemohou dočkat startu dalšího ročníku. Vše o přípravě týmů zjistíte v našem článku.

Nástup na led a poslech hymny před zápasem NHL v Praze v O2 Areně

NHL v Praze 2024: vstupenky, cena, týmy, rozpis zápasů

NHL v Praze 2024, to jsou dva zápasy Buffala s New Jersey. Kolik stojí 🎟️ vstupenky, kde je koupit, kdy startuje předprodej?

Čech David Tomášek (vlevo) v dresu Färjestadu při utkání švédské ligy proti Oskarshamnu.

Hokejové ligy Švédsko, Finsko a Švýcarsko: statistiky a vítězové

Sezóna všech evropských hokejových lig skončila. Jaké týmy získaly titul ve Švédsku, Finsku či Švýcarsku a kdo vyhrál kanadské bodování?