Prozatímní konec v NHL. Kubalík se vrací do Evropy

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Další přestup českého forvarda na trase NHL – švýcarská National League. Po Filipu Zadinovi se do alpské země přesouvá také Dominik Kubalík, který se po pěti letech vrací zpět do klubu HC Ambri-Piotta.

Dominik Kubalík přestupuje do Ambri Piotty Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

Dominik Kubalík opouští NHL, vrací se zpět do švýcarského klubu Ambri-Piotta

V nejkvalitnější hokejové lize odvedl kus práce, v Chicagu i Detroitu byl rozhodně platným hráčem. Jenže poslední sezona v Ottawě se Kubalíkovi vůbec nepodařila. Pak sice během květnového šampionátu předvedl několik solidních výkonů, ani tak ale v NHL už pokračovat nebude. Naopak se potvrdily spekulace o návratu do Švýcarska, kde už reprezentační forvard strávil dva roky.

sipka Švýcarskou ligu sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Za pět let v NHL odehrál Dominik Kubalík 357 utkání, v nichž dohromady nasázel 93 branek a na 83 jich přihrál.

Nejvíce se mu dařilo hned v premiérovém ročníku (2019/20), kdy se se 30 góly stal po Patricku Kanovi druhým nejlepším střelcem Chicaga a k tomu zaznamenal 16 asistencí. Skvělou formu potvrdil i během svého jediného play off v NHL, z devíti duelů si odnesl bilanci 4+4.

Poté šla jeho výkonnost mírně dolů, o žádný výrazný propad se ale nejednalo. V sezonách 2020/21 i 2021/22 překonal hranici 15 přesný tref i 30 zápisů do produktivity. Přesto se s managementem Blackhawks na nové smlouvě nedomluvil a jako volný agent tak podepsal s dalším klubem z Original Six – Detroitem.

A jednoroční angažmá u Red Wings sedlo plzeňskému rodákovi ideálně. Trenér Derek Lalonde mu dal hodně prostoru, za což se odvděčil 45 body (20+25) v 81 zápasech. Během sezony 2022/23 tak pouze o bod zaostal za svým kariérním maximem v National Hockey League.

Nicméně poté přišel již zmiňovaný osudový rok v Ottawě. Dvojnásobný držitel trofeje Nejlepší střelec ELH měl v hlavním městě Kanady podřadnou roli, prakticky furt byl "zahrabaný" ve čtvrté formaci. Produktivitu Senators tak podpořil pouze 15 zápisy (11+4).

Ještě na domácím MS v hokeji v Praze jasně ukázal, že se jedná o hráče kvalit potřebných pro NHL. Ke zlatu národního týmu pomohl pěti zásahy a třemi gólovými přihrávkami.

Jenže během světového šampionátu se Dominik Kubalík stal otcem. A to také sehrálo důležitou roli při rozhodování o dalším angažmá.

Vyhlášený střelec si tak plácl se švýcarským celkem HC Ambri-Piotta. Pro rodinný život se jedná o jednu z vůbec nejatraktivnějších hokejových destinací, tým totiž sídlí ve vesnici Quinto položené mezi horami, kde bydlí pouze přibližně 1 000 lidí.

A nikdo navíc nepochybuje o tom, že v Ambri-Piottě dostane Kubalík roli lídra. Zároveň by měl patřit k hlavním postavám celé švýcarské ligy.

Současně ani není vyloučen přesun zpět za oceán, smlouva totiž obsahuje výstupní klauzuli. Ta však trvá jen do 15. prosince 2024.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mezi kluby NHL dochází každý rok ke spoustě výměn hráčů. Které se letos zařadí k těm nejpovedenějším?

NHL výměny a přestupy 2024/25: změny v týmech, uzávěrka přestupů

Všechny přestupy v NHL během sezóny 2024/25 přehledně a na jednom místě. Kdo, kam, za koho? Dozvíte se v našem článku.

David Pastrňák v osobním souboji s Martinem Nečasem, zápas NHL mezi Bostonem a Carolinou

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...