Česko U18 vs. Kanada U18 živě: finále Hlinka Gretzky Cupu 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Repríza loňského finále Hlinka-Gretzky Cupu je tady! Národní hokejový tým do 18 let se v zápase o zlatou medaili střetne opět s Javorovými listy, kterým dluží bolestivou porážku z minulého ročníku. Finálové utkání mezi Českem a Kanadou začíná v noci ze soboty 10. na neděli 11. srpna 2024 od 02:00 SELČ.

Živý přenosInformace
Česko
Kanada

Česko vs. Kanada, Hlinka Gretzky Cup, finále, fotka z finálového utkání ČR - Kanada v roce 2023 Foto: ČTK / Paprskářová Michaela

Hlinka Gretzky Cup 2024: finále Česko vs. Kanada dnes živě v online live streamu

Minulý rok doma v Břeclavi naše osmnáctka usilovala o historicky druhý triumf na prestižním Hlinka-Gretzky Cupu. Nakonec ale smolně padla až v samém závěru prodloužení. Vrátí čeští junioři loňskou porážku svých o rok starších kolegů i s úroky? Finále prestižního mládežnického turnaje můžete sledovat živě v live streamu na ČT sport Plus.

sipka Sledujte hokej živě ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Finále Česko U18 vs. Kanada U18 (Hlinka-Gretzky Cup 2024, Edmonton – Rogers Place, Kanada)

Ve finále Hlinka-Gretzky Cupu 2024 na sebe narazí dva doposud neporažené celky. Česko i Kanada opanovali své základní skupiny s maximálním možným bodovým ziskem a v semifinále vyhráli shodně 5:1.

O něco větším favoritem budou Kanaďané, kteří mají oproti loňsku výhodu domácího prostředí. Letošní ročník se totiž koná v Edmontonu, konkrétně v hale Rogers Place, kde jinak obvykle sídlí slavný klub z NHL Edmonton Oilers.

Přesně týden nazpět v přípravném duelu ale zvítězili Češi poměrem 6:4. Dá se tedy očekávat vyrovnané utkání, věřme že se šťastným koncem pro naše talentované hokejisty.

Česko vs. Kanada v semifinále Hlinka-Gretzky 2024
🕒Kdy: 11. 8. 2024, 02:00 (SELČ)
🌍Kde: Edmonton, Kanada
🏆Turnaj: Hlinka-Gretzky Cup 2024, finále
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Češi v semifinále jasně přehráli Švédy, ve finále si musí pohlídat začátek duelu

Svěřenci Davida Čermáka si ve včerejším semifinále sice opět nepohlídali vstup do utkání, když se jako první prosadil v 11. minutě Švéd Klingsell, poté ale přepli na vyšší level a svého soupeře přejeli.

Ještě v průběhu úvodní dvacetiminutovky měli Češi několik slibných příležitostí ke srovnání. Nejblíže byl při přesilovce Vít Záhejský, forvard z Karlových Varů však přestřelil. Po uplynutí prvního dějství bylo jasné, že pokud bude reprezentační tým takto pokračovat, odměna přijde brzy.

A taky že hned zkraje druhé třetiny vyrovnal Adam Benák, který ukončil dvouminutový trest švédského hráče už po šesti vteřinách. Plzeňský odchovanec dostal v pravém kruhu mnoho prostoru, nabruslil si blíže k brankovišti a milimetrově umístěnou střelu vymetl všechny pavučiny v pravém horním růžku klece švédského gólmana Harenstama.

Ještě možná hezčí gól pak vsítil v polovině utkání Tomáš Malínek. 185 cm vysoký bek ze Sparty využil špatné komunikace Švédů v obranném pásmu, na pár sekund se ocitl sám v levém kruhu a svou střelu pohledně otřel o bližší tyč – 2:1.

Herní převaha českého týmu pak vyústila ve dvojnásobnou přesilovku. A tu naši mládežníci vyřešili s naprostým přehledem. Konkrétně to byla dvojice Záhejský – Benák, která si na ose přibližně metr před brankovou čárou vyměnila kotouč a první jmenovaný zakončoval do prakticky prázdné branky.

V závěru třetí třetiny to výběr Tre Kronor ještě zkoušel bez gólmana, žádný obrat se ale nakonal. Naopak odkrytou klec ještě trefili Vít Záhejský, pro nějž se jednalo o druhý zásah v utkání, a premiérový střelec na turnaji Viktor Šámal. Český výběr do 18 let tak nad Švédy zvítězil jasným výsledkem 5:1.

Dnes si pak družina Davida Čermáka bude muset dát pozor na vstup do utkání. Ve třech z dosavadních čtyř představení na Hlinka-Gretzky Cupu totiž Češi inkasovali jako první. Nepříznivý stav zatím vždy zvládli otočit, proti tak silnému soupeři jako Kanadě by to ale mohla být velká přítěž.

Pozitivní zprávou však je, že naposledy byli čeští junioři efektivní při početních výhodách, když využili dvě ze 6 příležitostí. Přitom hned v úvodním klání s Američany zahodili všech šest přesilovek, v zápase s Finy zase promarnili všechna tři oslabení protivníka.

Výsledky Česka na Hlinka-Gretzky Cupu 2024:

  • Skupina: USA vs. Česko – 1:2
  • Skupina: Německo vs. Česko – 3:7
  • Skupina: Česko vs. Finsko – 4:2
  • Semifinále: Švédsko vs. Česko – 1:5
Česko U18: sestava v zápase se Švédskem (5:1)
Brankáři: O. Štěbeták (M. Oršulák)
1. formace: R. Mrtka, Š. Černý – V. Záhejský, A. Benák, A. Novotný
2. formace: V. Dravecký, T. Malínek – M. Pekař, T. Poletín, V. Čihař
3. formace: T. Mikel, J. Seidl – D. Rozsíval, D. Pavlík, D. Hrubý
4. formace: L. D. Holub – V. Šámal, M. Kucharčík, R. Švančara
13. útočník: Š. Fasner

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Kanada má nejlepší obranu i útok na turnaji

Kanadský tým do 18 let v prvním utkání turnaje hladce smázl Švýcarsko zesměšňujícím výsledkem 10:0. Na druhou stranu je třeba zmínit, že Švýcaři letos do Edmontonu přivezli extrémně slabý ročník, například se Švédy prohráli dokonce 1:12.

Poté přišlo na řadu Slovensko, výkonnostní rozdíl byl ale opět znatelný. Kolébka ledního hokeje si během prvních 24 minut utkání vytvořila třígólový polštář a poté už jen hru kontrolovala. Nakonec z toho byla výhra 5:1.

Doposud nejvyrovnanější zápas na letošním Memoriálu Ivana Hlinky pak Kanaďané sehráli proti výběru Tre Kronor. I tak ale měli po většinu utkání navrch, když vedli už od 8. minuty. Současně přežili i závěrečné dotahování protivníka a do tabulky zapsali další tři body za výhru 2:1 v základní hrací době.

Kanada tak postoupila do vyřazovací fáze z 1. místa ve své skupině A se suverénním skóre 17:2, přičemž v semifinále narazila na severoamerického rivala – USA.

A domácí tým Javorových listů si zámořské derby v pořádku pohlídal. Na začátku 16. minuty se dostal do vedení, které už ve zbytku utkání nepustil. Byť se Američané drželi dlouho na dostřel jednoho gólu, i kvůli závěrečné power play padli vysoko 1:5.

Kanada se letos může spolehnout na perfektně fungující obranu, během čtyř zápasů inkasovala pouze třikrát! Dá se pak očekávat, že do brankoviště se opět postaví Jack Ivankovic, který na turnaj odchytal už tři utkání, včetně včerejšího semifinále. Gólman z kanadské juniorky OHL čapá s parádní úspěšností 97,3 %.

Hostitelská země letošního Hlinka Gretzky Cupu má současně nejlepší útok z osmičky zúčastněných reprezentací. Kanaďané jsou před dnešním finále na průměru 5,5 vstřelených gólu na zápas, už 17 z 20 hráčů v poli získalo alespoň jeden bod. Tím nejproduktivnějším je Cole Reschny (3+3), sekunduje mu Gavin McKenna (3+4), který se má v roce 2026 stát jedničkou draftu NHL.

Výsledky Kanady na Hlinka-Gretzky Cupu 2024:

  • 1. zápas: Švýcarsko vs. Kanada – 0:10
  • 2. zápas: Kanada vs. Slovensko – 5:1
  • 3. zápas: Švédsko vs. Kanada – 1:2
  • Semifinále: USA vs. Kanada – 1:5
Kanada U18: sestava v zápase s USA (5:1)
Brankáři: J. Ivankovic (L. Beckman)
1. formace: A. Huang, M. Schafer – G. McKenna, C. Reschny, C. Schmidt
2. formace: Q. Beauchesne, R. Hamilton – E. Guite, C. Desnoyers, B. Kindel
3. formace: J. Smith, C. Reid – L. Kilfoil, J. O'Brien, L. Romano
4. formace: P. Kettles – E. Czata, T. Hopkins, B. Martin

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace do 18 let v utkání proti Kanadě.

Mistrovství světa v hokeji U18 2024: program, výsledky, Češi

Budoucnost hokeje na jednom místě. MS U18 2024 hostí Finsko, podívejte se na program, výsledky i info o české reprezentaci do 18 let.

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2025: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

Česká reprezentace začíná slavit bronz z MS 2022

Česká hokejová reprezentace: program turnajů, soupiska, trenéři

Českou reprezentaci čeká v sezoně 2023/24 domácí šampionát. 🏒 Podívejte se na program turnajů, soupisku, statistiky a přehledy všech...