Česko vs. Švédsko dnes živě: semifinále Hlinka Gretzky Cupu 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Český tým do 18 let na prestižním Hlinka-Gretzky Cupu 2024 suverénně ovládl základní skupinu B, když během tří utkání neztratil ani jeden bod. V semifinále se naši mláděžníci utkají se Švédskem, utkání začíná v pátek 9. srpna 2024 od 23:30.

Výsledek: Češi sice inkasovali jako první, zápas ale otočili a díky výhře 5:1 postoupili do finále. V utkání o zlatou medaili se stejně jako vloni střetnou s Kanadou. Preview finálového zápasu Česko vs. Kanada čtěte ZDE.

Živý přenosInformace
Česko
Švédsko

Česko vs. Švédsko, Hlinka-Gretzky Cup, fotka ze vzájemného zápasu v roce 2023 Foto: ČTK / Šálek Václav

Hlinka Gretzky Cup 2024: semifinále Česko vs. Švédsko dnes živě v online live streamu

Minulý rok doma v Břeclavi došla česká osmnáctka až do finále, kde ovšem nestačila na Kanadu. Současný ročník 2007 se jeví jako ještě možná silnější, minimálně ve skupině to tak vypadalo. Zvládne parta nadaných hokejistů pod vedením Davida Čermáka i klíčové utkání proti silnému výběru Tre Kronor? Semifinálový zápas Česko vs. Švédsko můžete sledovat živě v live streamu přes aplikaci ČT sport Plus.

sipka Sledujte hokejové zápasy v živých přenosech ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Semifinále Česko U18 vs. Švédsko U18 (Hlinka-Gretzky Cup 2024, Edmonton, Kanada)

Ještě v průběhu června se v edmontonské Rogers Place konalo finále Stanley Cupu NHL mezi Oilers a Panthers. Teď si v hale s kapacitou pro více než 18 tisíc lidí mohou Češi dojít pro další úspěch na Hlinka-Gretzky Cupu.

V semifinále na nás čekají Švédové, kteří hned zkraje turnaje porazili Slovensko až po prodloužení. Naposledy ale Seveřané sehráli vyrovnaný duel proti domácí Kanadě, se kterou prohráli rozdílem jediné branky. A napínavá partie se dá očekávat i v prvním semifinále, které začíná od 23:30 SELČ.

Česko vs. Švésko v semifinále Hlinka-Gretzky 2024
🕒Kdy: 9. 8. 2024, 23:30 (SELČ)
🌍Kde: Edmonton, Kanada
🏆Turnaj: Hlinka-Gretzky Cup 2024, semifinále
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Česko prošlo skupinou B jako nůž máslem, Benák je opět lídrem

Hned na úvod Hlinka-Gretzky Cupu dostalo náš výběr do 18 let jednoho z nejsilněšjích možných soupěřů, když mu byl přisouzen tým USA. A byli to také Američani, kteří už v čase 05:00 otevřeli gólový účet duelu.

Jenže pak Češi předvedli znamenitý obrat. Nejprve v polovině utkání srovnal na 1:1 Adam Novotný a necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby zařídil vedení David Rozsvíval – synovec někdejšího reprezentačního beka Michala Rozsívala. Čermákova družina si tak hned v prvním představení připsala důležitou tříbodovou výhru 2:1.

V druhém zápase proti Německu sice repereznetace U18 opět inkasovala jako první, jenže vedení našich západních sousedů nemělo dlouhého trvání. O rychlou otočku se postaral zejména Adam Benák, který bude na příštím draftu do NHL platit za největší český prospekt. Nesmírně talentovaný centr menšího vzrůstu si nakonec vystřílel hat trick a zejména jeho zásluhou Česko zvítězilo vysoce 8:3.

Naposledy ve středu přišlo třetí utkání ve třech dnech a naši junioři předvedli, že s fyzičkou rozhodně problémy nemají. Byť v první třetině neskórovali, tak mač s Finskem měli prakticky po celých 60 minut pod kontrolou a po zásluze vyhráli 4:1. Dvěma primárními asistencemi se blýskl karlovarský forvard Vít Záhejský.

Doposud nejproduktivnějším Čechem na turnaji je kdo jiný než Adam Benák. Produkt vyhlášené plzeňské hokejové akademie si během tří zápasů připsal už 8 kanadských bodů za tři góly a pět asistencí. Sekunduje mu jeho kolega z prvního útoku a hráč Mountfieldu HK Adam Novotný, který je na pěti bodech (2+3).

Skvělými čísly se ale může pochlubit také brankář Ondřej Štěbeták. Odchovanec prvoligové Jihlavy, který má v náasledující sezoně namířeno do kanadské juniorky WHL, čapá s úspěšností 95,9 % zlikvidovaných zákroků a v průměru inkasuje pouze jeden gól na zápas.

Výsledky Česka na Hlinka-Gretzky Cupu 2024:

  • 1. zápas: USA vs. Česko – 1:2 (5. srpna)
  • 2. zápas: Německo vs. Česko – 3:7 (6. srpna)
  • 3. zápas: Česko vs. Finsko – 4:2 (7. srpna)
Česko U18: sestava v zápase s Finskem (4:1)
Brankáři: O. Štěbeták (M. Oršulák)
1. formace: R. Mrtka, Š. Černý – T. Poletín, A. Benák, A. Novotný
2. formace: V. Dravecký, L. Holub – D. Rozsíval, V. Záhejský, V. Čihař
3. formace: T. Mikel, J. Seidl – V. Šámal, D. Pavlík, D. Hrubý
4. formace: T. Malínek – M. Pekař, M. Kucharčík, Š. Fasner
13. útočník: R. Švančara

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Švédové obsadili v základní skupině A 2. místo

Skandinávská země si vstup do turnaje určitě představovala lépe. Proti Slovákům dvakrát vedla o dvě branky, s tímto rozdílem začínala i poslední třetiny. Jenže ve třetí dvacetiminutovce se podařilo našim východním sousedům srovnat a zápas tak muselo rozlousknout pordloužení. V něm si bonusový bod nakonec přeci jen připsali Švédové.

Druhý zápas už ale byl zcela jasnou záležitostí mladých hokejistů Tre Kronor, kteří Švýcarům udělili potupný debakl 12:1, V každém dějství nasázeli svému soupeři po čtyřech gólech, čímž si definitvně zajistili postup do play off.

Naposledy se pak Švédové střetli s Kanadou, která na Hlinka-Gretzky Cupu obhajuje zlato z loňského ročníku. Přestože se jednalo o vyrovnaný zápas, Javorové listy byly přece jen o něco lepším týmem. 7 minut před koncem základní hrací doby sice Milton Gastrin snižil na 1:2, na více se ale Severoevropané nevzmohli, takže si na turnaji připsali první prohru.

Na prvních třech pozicích turnajové produktivity před čtvrtým Benákem najdeme trojici švédských hokejistů ve složení Viktor Klingsell (3+7) – Ivar Stenberg (4+5) – Milton Gastrin (3+6). Těmto borcům ale naskákaly body zejména při drtivé výhře nad Švýcarskem.

Například obranu má ale tým Tre Kronor oproti Čechům lehce horší. Zatímco naši junioři do 18 let dostali pět gólů, Švédové inkasovali v šesti případech.

Výsledky Švédska na Hlinka-Gretzky Cupu 2024:

  • 1. zápas: Slovensko vs. Švédsko – 3:4 pp. (5. srpna)
  • 2. zápas: Švédsko vs. Švýcarsko – 12:1 (6. srpna)
  • 3. zápas: Švédsko vs. Kanada – 1:2 (7. srpna)
Švédsko U18: sestava v zápase s Kanadou (1:2)
Brankáři: I. Sorquist (L. Harenstam)
1. formace: M. Vaas, H. Hallin – E. Genborg, G. Hillstrom, T. Jennersjo
2. formace: J. Wahlund, S. Boumedienne – M. Novotný, V. Bjorck, J. Wozniak
3. formace: A. Brongel-Larsson, O: Sjostrom – I. Stenberg, M. Gastrin, V. Klingsell
4. formace: Z. Lindgren – F. Ekberg, E. Nilson, A. Drott

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace do 18 let v utkání proti Kanadě.

Mistrovství světa v hokeji U18 2024: program, výsledky, Češi

Budoucnost hokeje na jednom místě. MS U18 2024 hostí Finsko, podívejte se na program, výsledky i info o české reprezentaci do 18 let.

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2025: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

Soudržnost české juniorské hokejové reprezentace U20

Česká hokejová reprezentace do 20 let: soupiska, program, zápasy

Česká hokejový tým U20 letos na MSJ vybojoval bronzové medaile. 🏅 Podívejte se na program a soupisku české juniorské reprezentace v sezoně...