Hokejová reprezentace hledá nového manažera, Nedvěd končí

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Nejúspěšnější novodobý generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd ve své funkcí končí. Z rodinných důvodů na post rezignoval, náhradníkem se zřejmě stane jeho asistent Martin Havlát. Podrobnosti v článku.

Petr Nedvěd se raduje s trofejí pro mistry světa v ledním hokeji za rok 2024. Foto: ANNA BOHÁČOVÁ / MFDNES + LN / Profimedia

Petr Nedvěd končí u reprezentace, získal s ní zlato a bronz na mistrovství světa

Český svaz ledního hokeje oznámil konec Petra Nedvěda na pozici generálního manažera. Bývalý vynikající hokejista končí na vlastní žádost kvůli vážným rodinným důvodům, jak sám sdělil médiím. Tuto informaci později potvrdil i prezident svazu Alois Hadamczik.

Nedvěd se stal GM hokejové reprezentace před sezónou 2018/19. Už tehdy se mu málem povedlo ukončit dlouhé čekání na medaili z mistrovství světa, když náš výběr pod vedením trenéra Miloše Říhy prohrál v utkání o bronz s Ruskem 2:3 až po samostatných nájezdech.

MS 2020 bylo kvůli covidu zrušeno a následovala Nedvědova éra s novým hlavním koučem Filipem Pešánem. Tam jsme měli k cenným kovům daleko – MS 2021 dopadlo vyřazením ve čtvrtfinále, ještě hůře však bylo na zimních olympijských hrách 2022 v Pekingu, kde jsme po krachu v předkole se Švýcarskem (2:4) čtvrtfinále vůbec nehráli.

Pešán byl odvolán a Nedvěd dohlížel na další, tentokrát pozitivnější historickou premiéru – angažmá zahraničního trenéra u národního týmu. Fin Kari Jalonen dostal pro MS 2022 k dispozici velice silný tým a výsledkem byl bronz, jenž měl v té době pro fanoušky hodnotu zlata.

sipka Vsaďte si na vítěze MS 2025 už nyní s bonusem ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Další sezónu Nedvěd kvůli rodinným důvodům vynechal, nahradil jej Martin Havlát, rovněž bývalá hvězda NHL. A právě on byl u propadáku na MS 2023, kde jsme po sérii špatných výkonů skončili na 8. příčce, což je nejhorší umístění v dějinách české reprezentace.

Jalonen dostal padáka, Nedvěd byl povolán zpět, Havlát se přesunul do role asistenta GM. Co bylo dál, máme ještě všichni v živé paměti. Národní mužstvo senzačně ovládlo domácí šampionát, David Pastrňák nám v pražském finále proti Švýcarsku vystřelil vysněné zlato.

Nyní se tedy Nedvěd s reprezentací loučí podruhé, opět z rodinných důvodů. Odvedl kvalitní práci, český hokej pod jeho manažerským vedením zažil záblesk zlatých časů. Ve funkci by ho měl nahradit opět Martin Havlát, což je i přáním Aloise Hadamczika.

GM Petr Nedvěd u reprezentace: turnaje, výsledky
Sezóna Turnaj Umístění
2018/19 MS 2019 4. místo
2020/21 MS 2021 7. místo
2021/22 ZOH 2022 9. místo
MS 2022 🥉bronz
2023/24 MS 2024 🥇zlato

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2024/2025: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2024/25.

Sledujte Davida Pastrňáka a další hvězdy NHL živě na TV Tipsport.

Sezóna NHL 2024/25: zápasy, výsledky, tabulky, livestream

108. ročník NHL znamená pro fanoušky hokeje záruku skvělé podívané. Vše o základní části sezóny 2024/2025 se dozvíte v našem článku.

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.