Sparta Praha - Fehérvár dnes: Liga mistrů v hokeji živě

Proti Tappaře sehrála Sparta vyrovnané utkání, které došlo až do samostatných nájezdů. V nich ale nakonec byli lepší Finové. Dnes však Sparťani dostanou ideální příležitost k odčinění prohry, do hlavního města totiž přicestuje podstatně slabší soupeř – maďarský Fehérvár.

VÝSLEDEK: Díky čtyřem gólům ve třetí třetině Sparta zvítězila 5:2, postupně se v jejím dresu trefili Hrabík, Chlapík, dvakrát Hyka a Řepík. V dalším kole Spartu vyzve anglický Sheffield.

Živý přenosKurzy, info
Sparta Praha Fehérvár AV19
Sázkařský tip

Zápas Hokejové ligy mistrů, trenéři týmu HC Sparta Praha Pavel Gross a Antonín Stavjaňa se radí na lavičce Foto: ČTK / Šimánek Vít

Liga mistrů v hokeji 2024/25, základní část, 2. kolo: Kde sledovat dnešní zápas HC Sparta Praha vs. Fehérvár AV19 živě - online live stream zdarma?

Maďarský mančaft nastupující v rakouské ICEHL před dvěma dny schytal pořádný debakl od Pardubic. Teď zajíždí na půdu dalšího favorita Tipsport ELH. Zastřílí si tentokrát i Sparta? Zápas můžete sledovat online v přímém přenose na TV Tipsport, začíná se dnes v sobotu 7. září 2024 od 18:30.

sipka Utkání Sparta vs. Fehérvár v CHL sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Sparta Praha - Fehérvár AV19, informace o zápase, termín, datum (Hokejová liga mistrů 24/25)

O favoritovi tohoto utkání v rámci 2. kola základní části Hokejové ligy mistrů není pochyb. Zatímco Sparta se řadí k evropské špičce, Fehérvár hraje v průměrné rakouské lize.

Od toho se samozřejmě odráží kurzová nabídka Tipsportu, více preferencí jde pochopitelně na stranu českého klubu. Níže se pak můžete podívat na vybrané kurzy.

Nejzajímavější kurzy zápas Sparta vs. Fehérvár

  • 1/0/2: Sparta 1,12 | remíza 8,76 | Fehérvár 15,70
  • Vítěz do rozhodnutí: Sparta 1,05 | Fehérvár 7,93
  • 5,5 gólu v zápase: méně 2,60 | více 1,43
  • 6,5 gólu v zápase: méně 1,81 | více 1,89
  • Sparta 5,5 gólu: méně 1,50 | více 2,33
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Sparta Praha - Fehérvár AV19, CHL
🕒Kdy: 7. 9. 2024 od 18:30
🌎Kde: O2 Arena, Praha
🏆Soutěž: Liga mistrů v hokeji, 2 kolo ZČ
Kurzy Tipsportu: 1,12 - 8,76 - 15,70
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, Sport 2

Potvrdí dnes Sparta roli jasného favorita?

Všechno bylo dle očekávání. Úvodní klání Sparty v nové sezoně proti obhájcí finského titulu nabídlo tuhý boj o každý centimetr na ledě. Gólů moc nepadlo, obrany dominovaly.

Už v čase 01:17 mohl poslat hosty do vedení Kristian Tanus, ten však svůj penaltový pokus neproměnil. Ve zbytku první dvacetiminutovky šli Finové dvakrát do čtyř, domácí své početní výhody ale nevyužili a poprvé se tak šlo do kabin za stavu 0:0.

Na první branku se čekalo až do 30. minuty utkání, kdy dvouminutový trest zlatého medailisty z posledního MS Jakuba Krejčík potrestal Aleksi Muskonen. O chvíli na to ale bylo srovnáno – svůj první zásah v ročníku 24/25 si připsal Filip Chlapík. premiérovou asistenci pak zaznamenal Pavel Kousal.

Nicméně další gól ze hry již nepadl a utkání tak musely zcela oprávněně rozseknout až nájezdy. O vyrovnanosti duelu pak nejlépe svědčí níže přiložená statistika s rozdělením střel na branku dle jednotlivých herních období.

Sparta vs. Tappara: střely na branku (dle třetin, prodloužení, celkem)

  • 1. třetina: 8 – 8
  • 2. třetina: 6 – 7
  • 3. třetina: 8 – 6
  • Prodloužení: 3 – 3
  • Střely celkem: 25 – 24

A ani během penaltového rozstřelu se střelcům nedařilo, oba brankáři drželi čisté konto až do 8. série. Následně se poprvé prosadil již zmiňovaný Tanus, 9. sérii ale uzavřel úspěšným pokusem také Roman Horák.

10. sérii načal opět nájezdový specialista Kristian Tanus a svého protivníka Josefa Kořenáře bohužel přelstil podruhé. Pak mohl odpovědět Valteri Kemiläinen, ofenzivně laděný bek ale na svého bývalého parťáka Juhu Metsolu nevyzrál.

Sparta tak ze svého úvodního klání v Champions Hockey League získala jen bod. Na druhou stranu je třeba říct, že jsme teprve na startu soutěže a teď navíc přijde na řadu soupeř nižších kvalit.

Sparťani se hlavně musí zlepšit v zakončení. Jedna věc je střelecká úspěšnost čítající pouhá 4 % (1/25). Ještě horší vizitkou je však všech pět zahozených přesilovek. Dá se však předpokládat, že proti soupeři druhé, možná až třetí garnitury začnou góly padat.

Naopak pochvalu si zaslouží defenziva, která pražskému velkoklubu parádně fungovala už v minulé sezoně. Kredit jde také za Josefem Kořenářem, gólman s hrstkou startů v NHL zneškodnil 24 z 25 ran směřujících na něj.

Pokud budou Pražané opět disciplinovaní (ve čtvrtek 6 trestných minut) a rozjede se i jejich ofenzivní mašina včele s extraligovými hvězdami Chlapíkem, Řepíkem, Hykou či Sobotkou, maďarský Fehérvár by měli jasně přejet.

Sparta vs. Tappara – 1:2 sn. (statistiky, zápis)

  • Góly: 34:26 Chlapík (Kousal) – 29:24 Mustonen (PPG, Leskinen, Puhakka), rozh. nájezd Tenev
  • Střely na branku: 25 – 24
  • Využití přesilovek: 0/5 – 1/3
  • Brankáři: Kořenář (24/25, 96,00 %) – Metsola (23/24, 95,83 %)
Sparta - sestava v zápase s Tapparou (1:2 sn.)
Brankáři Kořenář (Volevecký)
Obránci Kemiläinen, Moravčík – Tomov, Krejčík – Irving, Pavlák – Tůma, Mikliš
✅ Útočníci Řepík, Sobotka, Hyka – Chlapík, Horák, Vitouch D. – Kousal, Najman, Forman – Hrabík O., Hrabík K., Vitouch M.

Sleduj hokejovou Tipsport Extraligu na Tipsport TV

Skončí dnešní utkání pro Fehérvár alespoň trochu čestným výsledkem?

V první dekádě 21. století tým z města Székesfehérvár o populaci přibližně 95 000 neměl v maďarské nejvyšší lize žádnou konkurenci. Proto se od sezony 2007/08 přidal do rakouské soutěže, která tehdy ještě nesla název EBEL. Později se tak mančaft z netradiční hokejové země potkával i s někdejším extraligovým klubem Znojmem.

Po dlouhá léta hrál Fehérvár AV19 v druhé polovině tabulky. Až do ročníku 2019/20 platilo za maximum 6. místo ze základní části a prohra 2:4 na zápasy ve čtvrtfinále.

Teprve v sezoně 2020/21 maďarské mužstvo šlo poprvé do play off s výhodou domácího prostředí, když v první fázi soutěže obsadilo slušnou 3. příčku. Hned poté v 1. kole sice následovalo rychlé vystřízlivění v podobě porážky 0:4 od celku Vienna Capitals, avšak právě tohle období se dá označit jako zlomové.

Největší úspěch v klubové historii se pak vztahuje k ročníku 2021/22. Tehdy Fehérvár navázal na třetí místo ze základní části povedeným play off, dokonce se podařilo dojít až do finále. Tam sice maďarský klub neurval proti silnému Salzburgu ani jedno klání, v konečném účtování je ale pro něj stříbrný kov i tak nesmírně cenný.

K další medaili pak bylo nakročeno loni. Maďaři brali po odehrání kompletního programu 48 kol dlouhodobé soutěže 2. místo, díky čemuž si také zajistili účast v Champions Hockey League 24/25. Jenže z jejich pohledu tuto sezonu jako úspěšnou hodnotit nelze. Čtvrtfinále hrané na sedm klání proti italskému celku Val Pusteri totiž nezvládli.

V Hokejové lize mistrů si už Fehérvár AV19 jednou zahrál, konkrétně dva roky nazpět. Nicméně už tehdy proti týmům z kvalitnějších lig výrazně zaostával, švýcarský Curych ani švédské Rögle s ním neměli žádné větší problémy. Se soupeřem na přibližně stejné výkonnostní úrovni si ale poradil – polské Katowice porazil dvakrát.

Ve čtvrtek v Pardubicích se pak opět potvrdilo, že do evropské hokejové špičky má ambiciózní maďarský klub ještě daleko. Dynamo bylo lepší prakticky ve všech herních činnostech a zaslouženě tak zvítězilo vysoko 7:0.

K alespoň jednomu čestnému zásahu nepomohl ani kapitán János Hári. Forvard s maďarským i švédským pasem platí za hlavní ofenzivní hrozbu týmu, loni díky 57 bodem skončil 6. v bodování ICEHL. Mezi další stěžejní členy ofenzivních řad se pak řadí Slovinec Anze Kuralt či István Bartalis.

To v hierarchii obránců je nejvýše postavený Tim Campbell. Hokejista kanadské ale dnes nenastoupí, disciplinární komise CHL jej totiž potrestala jednozápasovou stopkou za zásah do oblasti hlavy a krku na reprezentačního kapitána Romana Červenku.

Pardubice vs. Fehérvár – 7:0 (statistiky, zápis)

  • Góly: 00:42 Červenka (PPG, Radil, Smejkal), 05:08 Sedlák (PPG, Červenka, Smejkal), 23:49 Sedlák (Dvořák, Šustr), 29:44 Smejkal (Šustr, Červenka), 41:57 Herčík (PPG, Kousal), 55:43 Kaut, 53:48 Kaut (trestné střílení)
  • Střely na branku: 42 – 26
  • Využití přesilovek: 3/8 – 0/4
  • Brankáři: Vomáčka (30/30, 100,00 %) – Horvath (31/38, 81,58 %)
Fehérvár - sestava v zápase s Pardubicemi (0:7 sn.)
Brankáři Horvath (Reijola)
Obránci Campbell, Gaunce – Messner, Atkinson – Štajnoch, Stipsicz – Kiss
✅ Útočníci Kuralt, Hari, Ambrus – Brown, Barteli, Erdelis – Terbocs, Berger, Sebok – Mihaly, Nemeth, Magosi – Kulmala

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Tip na výsledek: dnešní zápas Sparta Praha vs. Fehérvár AV19 online, Liga mistrů v hokeji

Zápas 2. kola základní části prestižního projektu Champions Hockey League v ročníku 2024/25 mezi Spartou a Fehérvárem bude hostit pražská O2 arena – největší hokejový stadion v ČR. Začínat se bude dnes v sobotu už od 18:30.

  • Datum a čas zápasu: termín 7. 9. od 18:30

V naší redakci si pak myslíme, že Sparta napodobí svého extraligového rivala Pardubicemi a v brance slabšího maďarského mužstva skončí také vysoký počet puků.

V kurzové nabídce Tipsportu se nám líbí tip na alespoň šest vstřelených gólů Sparty během základní hrací doby. Proto jej vyzkoušíme.

TIP: Sparta +5,5 gólu sipka sledovat živě u Tipsportu

TIP: Sparta +5,5 gólu

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2024/2025: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2024/25.

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?

Nástup na led a poslech hymny před zápasem NHL v Praze v O2 Areně

NHL v Praze 2024: vstupenky, cena, týmy, rozpis zápasů

NHL v Praze 2024, to jsou dva zápasy Buffala s New Jersey. Kolik stojí 🎟️ vstupenky, kde je koupit, kdy startuje předprodej?