Sparta Praha - Tappara Tampere živě: Hokejová liga mistrů

Sparta se po roce vrací do Hokejové ligy mistrů. A hned v první utkání vyzve na domácí půdě jeden z nejsilnějších evropských klubů, do O2 areny dorazí finská Tappara Tampere. Zápas začíná dnes ve čtvrtek 5. září 2024 od 19:30.

Živý přenosKurzy, info
Sparta Praha Tappara Tampere
Sázkařský tip

Hokejisté týmu HC Sparta Praha při zápase Ligy mistrů v hokeji Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Liga mistrů v hokeji 2024/25, základní část, 1. kolo: Kde sledovat hokej HC Sparta Praha vs. Tappara Tampere živě - online live stream zdarma?

Nová sezona, hodně očekávání. Sparťani mají jako obvykle velké ambice, uspět budou chtít jak v tuzemské extralize, tak na mezinárodní klubové scéně. To samé ale platí o Tapparě, která už třikrát za sebou ovládla finskou ligu. Rozhodně se tedy máme na co těšit, utkání můžete sledovat v živém přenosu na TV Tipsport.

sipka Zápas Sparta vs. Tappara sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Sparta Praha - Tappara dnes, informace o zápase, termín (Hokejová liga mistrů 24/25)

Většina extraligových klubů na ostrý start sezony ještě čeká. Sparta i Pardubice už ale vyrážejí do boje dnes, v pátek se přidá také Třinec. Právě tyto tři přední kluby budou reprezentovat Tipsport ELH v jubilejním 10. ročníku novodobé éry Ligy mistrů v hokeji.

A zatímco duel Dynama proti maďarskému Fehérváru i klání Ocelářů se švýcarským Lausanne takovými lákadly nejsou, střetnutí mezi Spartou a Tapparou slibuje kvalitní podívanou.

Mírným favoritem je dle sázkových kanceláří Sparta, která má výhodu domácího prostředí.

Níže si pak můžete prohlédnout základní kurzovou nabídku od Tipsportu. Na utkání samozřejmě lze sázet také v jeho průběhu, přejeme vám tedy příjemnou zábavu u sledování live streamu.

Nejzajímavější kurzy zápas Sparta vs. Tampere

  • 1/0/2: Sparta 2,20 | remíza 3,85 | Tappara 2,75
  • Vítěz do rozhodnutí: Sparta 1,69 | Tappara 2,05
  • 4,5 gólu v zápase: méně 2,10 | více 1,65
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,54 | více 2,32
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Sparta Praha - Tappara Tampere, CHL
🕒Kdy: 5. 9. 2024 od 19:30
🌎Kde: O2 Arena, Praha
🏆Soutěž: Liga mistrů v hokeji
Kurzy Tipsportu: 2,20 - 3,85 - 2,75
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, Sport 2

Bude Sparta černým koněm Hokejové ligy mistrů 24/25?

Už pošesté si Sparta zahraje prestižní mezinárodní soutěž. Dosavadním maximem je 2. místo ze sezony 2016/17, kdy Pražané dokonce sahali po titulu, ve finále ale smolně padli s Frölundou po prodloužení.

Naopak nejméně se jim dařilo během 8. ročníku Ligy mistrů (sezona 2022/23). Tehdy za šest zápasů základní části nasbírali pouze 3 body a do vyřazovací fáze tak nepostoupili. Nicméně to byl také jediný případ, kdy se jich play off netýkalo.

A rovněž před startem letošního ročníku Hokejové ligy mistrů se dá očekávat, že minimálně ze základní skupiny projde český velkoklub dále. Mezi favority soutěže ale nepatří, například u Tipsportu je vypsán na jeho celkové prvenství vysoký kurz 25,00.

To však neznamená, že Sparta nemůže udělat úspěch. Kádr je skutečně nabitý. Gólmanská dvojice Jakub Kovář – Josef Kořenář, čerství mistři světa Michal Kempný s Jakubem Krejčíkem v obranných řadách a forvardi Filip Chlapík, Michal Řepík či Vladimír Sobotka platí za evropský nadstandard.

Během léta navíc vedení tradičního celku přivedlo finského beka Valtteriho Kemiläinena, který shodou okolností naposledy působil právě v Tappaře. Jedná se o ofenzivního zadáka, v sezoně 2022/23 nastřádal skvělých 42 bodů (8+34), loni se pak zastavil na čísle 36 (9+27).

Dále zmiňme dost možná největší přestupovou bombu tohoto léta v ELH, kterou je příchod Tomáše Hyky z Pardubic. Dvojnásobný účastník MS v hokeji a někdejší hráč NHL minule v dresu Dynama zaznamenal výborných 45 bodů v základní části (16+29). A rovněž ve Spartě by měl být jedním z lídrů.

sipka Všechny přestupy v extralize najdete ZDE

Během přípravy pak Sparťani sehráli šest zápasů, přičemž prohráli pouze jednou, a to v Plzni. Naopak proti farmě z Litoměřic, univerzitnímu týmu Cornell Big Red, Mountfieldu HK, Českým Budějovicím i německému Wolfsburgu vyhráli.

Zajímavým poznatkem je fakt, že v duelech proti extraligovým konkurentům (Plzeň, Hradec Králové i České Budějovice) Pražané neinkasovali ani jeden gól ze hry.

HC Sparta Praha v přípravě na sezonu 2024/25

  • Litoměřice vs. Sparta – 3:6 (8. srpna 2024)
  • Sparta vs. Cornell Big Red – 6:1 (11. srpna 2024)
  • Plzeň vs. Sparta – 1:0 sn. (13. srpna 2024)
  • Sparta vs. Mountfield HK – 1:0 (15. srpna 2024)
  • Sparta vs. České Budějovice – 3:0 (20. srpna 2024)
  • Wolfsburg vs. Sparta Praha – 3:6 (30. srpna 2024)
HC Sparta Praha - sestava v minulém zápase (6:3 vs. Wolfsburg)
Brankáři Kořenář (Volevecký)
Obránci Kemiläinen, Tomov – Moravčík, Krejčík – Irving, Tomek – Pavlák
✅ Útočníci Chlapík, Horák, Salomaki – Kousal, Najman, Forman – Řepík, Sobotka, Hyka – Hrabík O., Hrabík K., Vitouch

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Tappara v létě přišla o několik klíčových hráčů

Zatímco na českém hokejovém trůnu dlouhodobě sedí Třinec, ve Finsku to je právě Tappara Tampere. Slavný klub ze země tisíce jezer opanoval svou domácí soutěž už třikrát za sebou, navíc byl pokaždé nejlepší i v základní části.

Za posledních 12 let pak Tappara získala dohromady pět zlatých a čtyři stříbrné medaile z Liigy.

A úspěchy sbírá tento silný finský celek i v Hokejové lize mistrů. Během sezony 2021/22 dokráčel až do finále, tam však padl se švédským Rögle. O rok později ale překonal i poslední překážku a vystoupal tak až nejvyšší stupínek.

Nicméně loni se Tappaře v konkurenci nejlepších evropských celků vůbec nedařilo. Dokonce ani nepostoupila do play off, když v základní části skončila na 18. (druhé nepostupové) příčce.

Otázkou je, jak se mančaft z Tampere vyrovná s odchody dvou nejproduktivnějších hráčů z minulé sezony – Antona Levtchiho a Cartera Campera. Citelnou ztrátou jsou také odchody dalšího forvarda Heikki Leidese či již zmiňovaného beka Valtteri Kemiläinena.

Jejich místa by měli zacelit útočníci Julius Mattila s Aapeli Räsänenem a zadáci Aleksi Matinmikko s Rubenem Rafkinem. Kromě Räsänena všichni v minulé sezoně nastoupili alespoň do jednoho turnaje Euro Hockey Tour.

Velká zodpovědnost pak bude ležet na Nicku Halloranovi. Americký forvard byl loni společně s Levitchim nejlepším střelcem Tappary, celkově pak posbíral 42 kanadských bodů (19+23). Dalších 11 zápisů (3+8) přidal během play off. Z loňského celku zůstali také další produktivní forvardi Petteri Puhakka, Philip Granath či Oiva Keskinen.

Po odchodu Kemiläinena by měl být hlavním pilířem obranných řad Otto Leskinen. Někdejší prospekt Montrealu se v minulé sezoně vyšvihnul na 32 zářezů do produktivity (6+26), zároveň s 26 kladnými body ovládl týmovou statistiku +/-.

Během přípravného období pak Tappara odehrála pouze čtyři duely. Tři z nich skončily porážkou, avšak o žádné drtivé výsledky se nejednalo. Naopak nad IFK Helsinki vyhrála jednoznačně 9:4

Tappara Tampere v přípravě na sezonu 2024/25

  • Tappara vs. Kiekko-Espoo – 2:4 (7. srpna 2024)
  • Tappara vs. Ilves – 1:2 sn. (16. srpna 2024)
  • Tappara vs. IFK Helsinki – 9:4 (17. srpna 2024)
  • KooKoo vs. Tappara – 4:3 (29. srpna 2024)

Tip na výsledek: dnešní zápas Sparta Praha vs. Tappara Tampere online, Liga mistrů v hokeji

První mistrovské utkání sezony 2024/25 na největším českém hokejovém stadionu – v O2 areně se uskuteční dnes ve čtvrtek 5. září. Úvodní buly je naplánováno na 19:30.

  • Datum a čas zápasu: termín 5. 9. od 19:30

Při sázkařském tipu pak využijeme široké kurzové nabídky od Tipsportu, který pro utkání Sparta vs. Tampere vypsal také sázky na střelce. Nejvíce nás nalákal vysoký kurz přesahující hodnotu 5 na ofenzivního beka Sparty Valtteriho Kemiläinena, který dnes poprvé nastoupí proti svému bývalému zaměstnavateli.

TIP: Kemiläinen dá gól sipka sledovat živě u Tipsportu

TIP: Kemilainen dá gól

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Pastrňák v osobním souboji s Martinem Nečasem, zápas NHL mezi Bostonem a Carolinou

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2024/2025: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2024/25.

Kapitán Třince Petr Vrána s Masarykovým pohárem pro vítěze play off extraligy ledního hokeje

Hokej play off extraliga 2024: pavouk, program, výsledky

Od předkola po finále, vydejte se s námi na cestu play off hokejové extraligy 2024. Jaký je ✔️ program, výsledky, kde zápasy sledovat živě?