3 nenápadní hrdinové Česka na zlatém MS v hokeji 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 1 000 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Všichni jsme žasli nad skvělými zákroky Lukáše Dostála, krásnými góly Davida Pastrňáka s Martinem Nečasem či tvrdými hity Radka Gudase. Česká cesta za zlatem na domácím MS v hokeji 2024 měla ale i nenápadnější hrdiny, jejichž přínos k vysněnému triumfu byl neméně důležitý.

Obránce Jakub Krejčík odehrál finále MS v hokeji 2024 se zlomeným nosem. Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

1. skrytý hrdina MS v hokeji 2024: Jakub Krejčík hrál finále se zlomeným nosem

Pokud měla zlatá Vídeň 2005 bájný Jágrův zlomený malíček, může být symbolem pro Prahu 2024 zlomený nos Jakuba Krejčíka. V přístupu českého obránce se dokonale zrcadlí obětavost, bojovnost a ochota udělat pro úspěch všechno, kterou si naše vítězná reprezentace přisvojila po dobu konání celého mistrovství světa.

Zranění utrpěl po zásahu pukem v semifinále proti Švédsku. Se zlomeným nosem bývají lidé klidně až 2 týdny na neschopence, jenže pro český tým by jakákoliv Krejčíkova absence byla pohromou. Před finále byl totiž kvůli faulu suspendován jiný bek, Jan Rutta, takže hrozilo, že půjdeme do akce jen s 5 zadáky.

Krejčík ukázal, že je neskutečný tvrďák. V situaci, kdy ho musel bolet byť jen obyčejný pohyb, se rozhodl hned druhý den nastoupit do nejtěžšího zápasu sezóny plného srážek a fyzických soubojů. V 1. obranném páru strávil na ledě téměř 19 minut, krotil nejlepší forvardy Švýcarů, s pukem byl sebevědomý jako vždy.

Nebýt ochranné mřížky, zalepeného nosu a obličeje hrajícího všemi barvami, vůbec byste nepoznali, že se mu něco stalo. Krejčík si vedl slušně po celé mistrovství světa, ale speciálně za tento finálový výkon před ním smekáme.

sipka Chcete víc hokeje? Sledujte livestreamy NHL u Sazkabetu

Jakub Krejčík - statistiky na MS hokej 2024
Z G A B +/- TM Čas na ledě
10 1 3 4 +5 6 19:49

Sledujte livestreamy z NHL i dalších sportovních soutěží u Sazkabetu.

2. skrytý hrdina MS v hokeji 2024: David Kämpf byl skvělý v defenzivě i ofenzivě

Útočník Toronta Maple Leafs David Kämpf prožil v NHL nejhorší sezónu za poslední 3  roky. V základní části nasbíral během 78 utkání jen 19 bodů (8+11), v +/- bilanci skončil v záporných hodnotách (-4) a trenér Sheldon Keefe ho neváhal posadit na tribunu, když měl pocit, že výkony českého forvarda nemají potřebnou kvalitu.

Proto bylo Kämpfovo povolání na MS po vyřazení v 1. kole play off (7 zápasů, 1 bod, -2) poměrně překvapením. Jenže hlavní kouč Radim Rulík a jeho trenérský štáb opět předvedli perfektní cit. Kämpfovi věřili, jeho role byla úplně jiná než v Torontu, kde po něm chtějí především bránění, za což je ostatně v NHL nejvíc ceněn.

Vynikající a nepostradatelnou defenzivní práci odváděl Kämpf také na šampionátu, kde byl mimo jiné 8. nejlepší hráč na buly s úspěšností vyhraných vhazování 57,4 % a v hodnocení +/- skončil na děleném 2. místě (+9). Zároveň hrál velmi dobře i směrem dopředu, pro soupeře znamenal neustálé nebezpečí.

Báječně si porozuměl se svými křídly Dominikem Kubalíkem a Martinem Nečasem, hotovým galapředstavením této formace bylo semifinále proti Švédsku (výhra 7:3 – Kubalík 2+1, Kämpf 1+1, Nečas 1+3). Odměnou za poctivě odmakaný turnaj byl Kämpfovi pojišťovací finálový gól na 2:0 do prázdné klece Švýcarů.

sipka Vsaďte si na zápasy NHL s bonusem za registraci ZDE

David Kämpf - statistiky na MS hokej 2024
Z G A B +/- TM Čas na ledě
9 2 5 7 +9 0 16:14

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

3. skrytý hrdina MS v hokeji 2024: Michal Kempný strávil na ledě nejvíc času

Obránce Michal Kempný za sebou před MS neměl jednoduché období. Ve Spartě se cokoliv kromě titulu bere jako fiasko a hrdý extraligový klub letos přišel o finále po nevídaným kolapsu v sérii proti Třinci. Velká část kritiky se valila právě na Kempného, borce, jehož ruku zdobí prsten za zisk Stanley Cupu s Washingtonem Capitals v roce 2018.

Kempný patří k top obráncům ELH, přesto nad jeho nominací kvůli sparťanskému průšvihu leckdo zapochyboval. A zprvu se zdálo, že oprávněně, protože na sebe upozorňoval hlavně leckdy zbytečnými vyloučeními. Stejně jako celé mužstvo ale i on postupně nacházel větší herní pohodu.

Ofenzivním vrcholem byla pro Kempného asistence u klíčového gólu na 5:2 v semifinále proti Švédsku. Vydal se podpořit útok při přečíslení a krásně z jednoho doteku naservíroval Dominiku Kubalíkovi gólový puk jako na zlatém podnose.

Ale co je u Kempného úplně nejdůležitější – během mistrovství světa trávil na ledě průměrně 21 minut a 18 vteřin, nejvíc ze všech českých hráčů. V semifinále byl jeho ice time 23:01, o 6 minut vyšší než u jakéhokoliv spoluhráče. Ve finále odehrál 20:20, třetinu zápasu. Pro vysněný zlatý triumf byl tudíž i on nepostradatelný.

MS 2024, další články o turnaji i českém týmu:

Michal Kempný - statistiky na MS hokej 2024
Z G A B +/- TM Čas na ledě
10 0 3 3 +9 14 21:18

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejová sezona měla zlatou tečku, podívejte se, na co se můžeme těšit v té příští

Hokejová sezona 2024/25 - top akce, termíny, co sledovat

Podívejte se na seznam top událostí, které nás čekají v hokejové sezoně 2024/25. Vybrali jsme to nejlepší z klubových i repre akcí.

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Nástup na led a poslech hymny před zápasem NHL v Praze v O2 Areně

NHL v Praze 2024: vstupenky, cena, týmy, rozpis zápasů

NHL v Praze 2024, to jsou dva zápasy Buffala s New Jersey. Kolik stojí 🎟️ vstupenky, kde je koupit, kdy startuje předprodej?