Florida vs. Edmonton dnes živě: finále play off NHL, 7. zápas

Thriller pokračuje. Florida přišla o luxusní náskok v podobě tří mečbolů, naposledy padla i v šestém utkání v Edmontonu. Všechno se tedy maže. Před námi je poslední zápas sezony 2023/24, který určí vítěze Stanley Cupu. Vrchol tohoto hokejového ročníku začíná v noci z pondělí 24. na úterý 25. června 2024 od 02:00 SELČ.

VÝSLEDEK: VÍTĚZEM STANLEY CUPU 2024 JE FLORIDA. V rozhodujícím sedmém klání na domácím ledě porazila Edmonton 2:1. Skóre už v 5. minutě otevřel Verhaeghe, za Olejáře o dvě minuty později srovnal Janmark. Poslední gól této sezony v čase 35:11 vstřelil Reinhart. Conn Smythe Trophy obdržel McDavid, a to jako historicky šestý hráč z řad poražených finalistů.

Živý přenos Informace, kurzy
FloridaEdmonton – H2H Tip

Finále Stanley Cup NHL 2024, Florida vs. Edmonton, Connor McDavid (Oilers) střílí na branku, stíhá ho Sam Bennet (Panthers) Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Play off NHL 2024, 7. zápas finále: Kde sledovat Florida Panthers vs. Edmonton Oilers dnes živě v TV i online live streamu?

Jenom jednomu týmu v dějinách finálových sérii play off NHL se podařilo zvrátit nepříznivý stav 0:3. Bylo to Toronto před 84 lety. Podaří se Edmontonu jako druhému klubu v historii senzační obrat dokonat, nebo se Florida oklepe a nakonec přeci jen získá svůj premiérový titul? Veleatraktivní utkání o vše sledujte živě v live streamu na Betano TV.

sipka Sledujte finále Florida vs. Edmonton živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Florida vs. Edmonton dnes, informace o zápase (Stanley Cup 2024, 7. finále)

National Hockey League zažila ve finále play off už 17 rozhodujících zápasů. Tím posledním bylo střetnutí mezi St. Louis a Pastrňákovým Bostonem v roce 2019, kdy zvítězili domácí Bluesmani.

Výsledková bilance rozhodujících finálových utkání v NHL pak hovoří zcela jasně – ve všech 17 případech zvítězilo domácí mužstvo.

K prodloužení této série se přiklánějí i bookmakeři sázkových kanceláří, kteří před zahájením sedmého duelu mírně favorizují Floridu.

Níže si pak můžete prohlédnout základní kurzovou nabídku od Betana pro sedmé finále Stanley Cupu mezi Panthers a Oilers. Rozdíl mezi kurzy na výhru je skutečně minimální. Už to naznačuje, že bychom měli být svědky napínavé bitvy.

Kurzy Betana na hokej Florida vs. Edmonton (7. finále):

  • 1/0/2: Florida 2,37 | remíza 3,80 | Edmonton 2,67
  • Vítěz do rozhodnutí: Florida 1,85 | Edmonton 1,95
  • 5,5 gólu: méně 2,07 | více 1,70
  • Střelci Floridy: Reinhart 2,55 | Verhaeghe 2,87 | Tkachuk 3,15
  • Střelci Edmontonu: McDavid 2,37 | Hyman 2,45 | Draisaitl 2,85
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

EDMONTON VS. FLORIDA VE FINÁLE NHL 2024
🕒Kdy: 25. 6. 2024, 02:00
🌍Kde: Amerant Bank Arena, Sunrise, Florida, USA
🏆Fáze: Play off NHL 2023/24, 7. finále
🏒Stav série: 3:3 pro Floridu
Kurzy Betano: 2,37 – 3,80 – 2,67
📺Živý přenos: Betano TV, Nova Sport 1

Floridu srážejí stejné chyby v defenzivě i bídné přesilovky

V předešlém zápase tým ze Sunrise opakoval stejné chyby jako ve čtvrtém utkání, kdy se Edmonton díky drtivé výhře 8:1 dostal do sedla. Opět doplácel na pomalý návrat do obranného pásma, když z protiútoku inkasoval první i druhou branku.

Jenom 10 vteřin po druhém gólu Olejářů se sice podařilo Floridě dostat puk za brankovou čáru, jenže trefa kapitána Aleksnadera Barkova nakonec uznána nebyla. Milimetrovou situaci, kdy Carter Verhaeghe zavážel kotouč do útočného pásma a přes modrou čáru současně přejížděl Sam Reinhart, totiž rozhodčí po přezkoumání videa vyhodnotili jako ofsajd.

Divoká sekvence z úvodní minuty druhé třetiny tedy dopadla pro Panthers nejhůře jak mohla, to je však vyhecovalo k pořádnému tlaku. Nicméně ani přes jasnou střeleckou převahu (11:2) se jim během prostřední dvacetiminutovky snížit nepodařilo.

Další nepříjemnost pak nastala ve 39. minutě. Nahození švédského beka Gustava Forslinga skončilo na brusli bránícího hráče, načež se puk pro Oilers příhodným způsobem odrazil do jízdy Zachu Hymanovi a ten samostatný výpad úspěšně zakončil bekhendovou kličkou. Svěřenci Paula Maurice tak šli do kabin po 40 odehraných už s tříbrankovou ztrátou.

Zkraje třetího dějství vykřesal pro Pantery naději finský centr Aleksander Barkov, který ukázkově vykoupal obranu i gólmana Skinnera. Jeho druhý zásah už byl regulérní, takže v čase 41:28 už svítilo na kostce v Amerant Bank Areně skóre 1:3 z pohledu domácích.

V 56. minutě byl blízko ke kontaktnímu gólu americký forvard Sam Reinhart, jeho střelu z předbrankového prostoru ale zastavil vykopnutím betonu Stuart Skinner. Florida pak ještě zkusila power play, v její odkryté kleci ale skončily další dva kotouče, takže nakonec prohrála 1:5.

Panteři se teď nacházejí ve velice svízelné situaci. Jít do sedmého zápasu s vědomím, že jste prošustrovali vedení 3:0 na utkání, může být hodně svazující. Důležité tedy bude zachovat chladnou hlavu, ostatně jejich soupeř musel při stahovací jízdě ztratit mnoho sil.

Současně bude zapotřebí také už vstřelit nějakou branku z přesilovky. Během předešlých tří prohraných klání totiž nevyužili ke skórování ani jednu z 11 početních výhod. Za šest finálových duelů pak vsítili při této stěžejní situaci pouze jeden gól.

sipka ZDE se podívejte na statistiky play off NHL 2024

Hráči Floridy ve finále Stanley Cupu 2024
Hráč Produktivita Ice-time
✅ Evan Rodrigues (F) 6 bodů (4+2) 14:50
✅ Aleksander Barkov (F) 5 bodů (2+3) 19:55
✅ Sam Bennett (F) 4 body (1+3) 17:05
✅ Anton Lundell (F) 4 body (0+4) 15:20
✅ Sam Reinhart (F) 3 body (1+2) 20:51
Kurzy na Floridu najdete ZDE

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Oilers si díky parádní efektivitě i rozložení produktivity vynutili sedmý zápas

Je sice pravdou, že jinak precizní defenziva Panthers se v té nejdůležitější části sezony najednou rozpadá, to ovšem nijak nesnižuje předváděné výkony Edmontonu.

V minulém utkání kanadské mužstvo tlačilo po celou první třetinu, díky čemuž si vybudovalo náskok 2:0. Poté i za "přispění" rozhodčích už zápas kontrolovalo.

Svěřenci Krise Knoblaucha navíc opět vyučovali efektivitu v zakončení. Přestože byl poměr ran na branku vyrovnaný (21:21), zvítězili čtyřgólovým rozdílem 5:1. Ano, dvě trefy jim sice naskákaly při hře soupeře bez gólmana. Pokud však tyto zásahy odpočítáme, i tak měli solidní úspěšnost střelby čítající 15,79 % (3/19).

A to naposledy Connor McDavid nezaznamenal ani jeden kanadský bod, přitom v duelech číslo 4 i 5 bral po čtyřech zápisech do produktivity. Jednoho z 10 nejbohatších hokejistů světa ale zastoupili jiní.

sipka Čtěte také: McDavid překonával rekordy play off NHL

Na první dobrou sice tak výrazný není, jedním z klíčových mužů Edmontonu při tažení za obratem je ale Warren Foegele. Někdejší spoluhráč českého reprezentanta Martina Nečase z Caroliny bodoval v každém z posledních čtyř utkání, v noci z pátku na sobotu pak otevřel skóre a zároveň asistoval u pojišťovacího gólu do prázdné klece McLeoda na 4:1.

V šestém duelu se pak do bodování zapsalo dohromady 11 různých hráčů Oilers, což je před rozhodujícím zápasem velice povzbuzující zprávou. Tradiční NHL tým z kanadské Alberty totiž letos často doplácel na značné výkonnostní rozdíly mezi jednotlivými formacemi. Avšak borci jako Warren Foegele, Ryan McLeod, Adam Henrique, Mattias Janmark či Philip Broberg podali v posledním týdnu několik solidních výkonů.

Jak už bylo řečeno v úvodu preview – rozhodující finálová utkání o Stanleyův pohár jsou pro hostující mančafty zakletím. Nicméně oproti předešlým 17 neštatníkům má letošní tým Edmontonu jednu velkou výhodu. Tou je psychické rozpoložení, hráči Oilers po smazání třízápasové ztráty problémy s nedostatkem serotoninu a dopaminu mít rozhodně nebudou.

V minulosti už Edmonton dva rozhodující zápasy ve finále play off NHL odehrál. V roce 1987 Olejáři v čele s legendou Waynem Gretzkym porazili v sedmém utkání Philadelphii poměrem 3:1. Podruhé v roce 2006 na ledě Caroliny už ale padli stejným výsledkem 1:3.

sipka Jak cestovat na NHL? Čtěte ZDE

Hráči Edmontonu ve finále Stanley Cupu 2024
Hráč Produktivita Ice-time
✅ Connor McDavid (F) 11 bodů (3+8) 22:55
✅ Warren Foegele (F) 5 bodů (2+3) 11:26
✅ Evan Bouchard (D) 5 bodů (0+5) 25:57
✅ Zach Hyman (F) 4 body (2+2) 21:28
✅ Ryan McLeod (F) 3 body (3+0) 11:16
Kurzy na Edmonton najdete ZDE

Hokej Florida vs. Edmonton dnes ve finále play-off NHL 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance FLA - EDM

Včetně dvou střetnutí v základní části už mezi sebou dva fináloví oponenti odehráli osm utkání. Prvních pět duelů patřilo Floridě, teď se ale miska vah překlopila na stranu Edmontonu. Výsledky všech vzájemných soubojů si můžete připomenout v přiloženém seznamu níže.

Dále se můžete podívat také na týmové statistiky Panthers a Oilers v play off NHL 2024. Z nich lze například vyčíst, že Edmontonu fungují speciální týmy na jedničku. A právě v sedmém rozhodujícím mači se budou chtít o ně opřít.

Zápasy Edmonton vs. Florida v sezoně NHL 2023/2024: výsledky

  • Florida vs. Edmonton – 5:3 (21. listopadu, základní část)
  • Edmonton vs. Florida – 1:5 (17. prosince, základní část)
  • Florida vs. Edmonton – 3:0 (9. června, 1. finále play off)
  • Florida vs. Edmonton – 4:1 (11. června, 2. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – 3:4 (14. června, 3. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – 8:1 (16. června, 4. finále play off)
  • Florida vs. Edmonton – 3:5 (19. června, 5. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – 5:1 (22. června, 6. finále play off)
  • Florida vs. Edmonton – sledujte živě ZDE (25. června, 7. finále)
FLORIDA vs. EDMONTON - STATISTIKY TÝMŮ V PLAY OFF NHL
📈Statistika Florida Edmonton
Bilance 15-8 15-9
Skóre 71:61 85:63
Přesilovky 19,0 % (15/79) 29,7 % (22/74)
Ubráněná oslabení 87,8 % (65/74) 94,1 % (64/68)
Trestné minuty 279 264
Úspěšnost vhazování 51,3 % 47,1 %
Live kurzy na finále FLA vs. EDM najdete ZDE

Finále NHL 2024: Florida vs. Edmonton živě, tip na výsledek (termín 14. června, Stanley Cup finále 2024, 7. finále playoff)

A ještě jeden přesun na nejdelší možné trase v National Hockey League. Z Edmontonu ve střední části Kanady se série stěhuje na jih USA – do Amerant Bank Areny v Sunrise na Floridě.

Termín 7. finále: 25. 6. 2024 od 02:00 SELČ

Při našem tipu pak využijeme rozsáhlé kurzové nabídky od Betana, ve kterém najdeme mimo jiné i příležitosti na střelce gólu v utkání. Žolíkem Floridy ve finálové sérii Stanley Cupu je Evan Rodrigues, třicetiletý forvard v šesti zápasech nasázel rovnou 4 góly. Kurz na něj je navíc možná až zbytečně přehnaný, takže tento typ sázky vyzkoušíme.

TIP: Evan Rodrigues dá gól sipka Vsadit u Betana

TIP: Evan Rodrigues dá gól

7. zápas finále NHL play off 2024: Kde dnes sledovat živě hokej vs. Panthers vs. Oilers v online live streamu a v TV vysílání?

Poslední utkání sezony 2023/24 mezi Floridou a Edmonton ve finále Stanley Cupu si můžete vychutnat v živém přenose na Betano TV ZDE. Přímý přenos pak poběží také na placené stanici Nova Sport 1.

7. zápas Florida vs. Edmonton ve finále play off NHL 2024

  • Kdy začíná: úterý 25. června od 02:00
  • Kde se hraje: na Floridě (Amerant Bank Arena)
  • Kdo zvítězí: mírným favoritem jsou Panthers, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: Nova Sport 1
  • Kde sledovat online: zdarma u Betana zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Logo NHL na spodku hokejové branky

Volní hráči v NHL 2024/25: Podpisy, smlouvy, prodloužení

Letní přestávka, to jsou podpisy smluv v NHL. Přečtěte si vše o dění na trhu s volnými agenty NHL 2024/25, sledujeme ho pro vás živě.

Po neúspěšné loňské sezoně patří ambiciózní Dynamo Pardubice do skupiny aktivnějších klubů na přestupovém trhu

Přestupy v extralize před sezonou 2024/25 - přehled

Jaká je situace na přestupovém trhu v ELH? Přinášíme vám přehled všech změn na soupiskách extraligových klubů před další sezonou.

Ondřej Palát s trofejí Zlatá hokejka v roce 2022

Zlatá hokejka 2024: vítěz, výsledky, hlasování, vyhlášení

Zlatá hokejka je tradiční anketou, která hodnotí uplynulou sezonu. Kdo se stane Hokejistou roku 2024, se dozvíme 23. června.