Kdo vyhraje trofeje NHL 2024/25? Kurzy, favorité, tipy

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Chance

Ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Kluziště nejlepší hokejové ligy světa každoročně brázdí okolo tisícovky hráčů, trofeje z udílení cen NHL Awards si odnese jen hrstka nejlepších. Kdo to bude letos? Prohlédněte si spolu s námi největší favority na individuální trofeje za ročník NHL 2024/2025 – i to, komu naši redaktoři na prahu nové sezony predikují nejblyštivější výkony.

Tipy na trofeje HartRichard
Art RossVezinaCalderNorris
Jack AdamsSelke Trophy

Hokej, NHL – Aleksander Barkov (Florida) a Connor McDavid (Edmonton) patří mezi favority na trofeje NHL 2024/2025 ČTK / AP / Wilfredo Lee

Tipy na vítěze cen NHL 2024/25 – predikce HokejZpravy.cz

Do záznamu každý hráč zámořské soutěže uvede, že záleží na jediném poháru – tom stříbrném s názvem Stanley Cup, který nad hlavu zvedá kapitán šampionů play off. Přesto jsou ocenění individualit nedílnou součástí kolotoče National Hockey League, galavečer NHL Awards napíše tečku i za právě začínající sezonou. Kdo vyhraje individuální trofeje za ročník NHL 2024/2025? Jdeme s kůží na trh, při představení největších favoritů se s vámi podělíme o naše tipy na vítěze.

sipka Získejte bonus ZDE a vsaďte si na NHL u Betana

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kdo vyhraje individuální trofeje během NHL Awards: Tipy před sezonou hokejové NHL 2024/2025

Své tipy na vítěze individuálních trofejí zveřejňujeme krátce před startem základní části NHL 2024/2025, kterou 4. a 5. října zahájí dva zápasy mezi Buffalem a New Jersey v pražské O2 Areně.

V noci na 9. října se pak maraton dlouhodobé soutěže rozběhne naplno, i v tomto ročníku každý tým odehraje 82 utkání. To je spousta prostoru pro to, aby největší hvězdy NHL naplno prodaly svůj hokejový um – a také spousta prostoru k tomu, abychom se dočkali nejednoho překvapení.

Redakční predikce doprovází výčet kurzů z nabídky Betana, kde už nyní najdete podrobný výčet favoritů na zisk individuálních trofejí – a kde si na jednotlivé vítěze tedy můžete i vsadit. Průběh sezony vám pak Betano přiblíží v online live streamech NHL zdarma, ke spuštění stačí dokončit registraci, vyzvednout si bonus k novému účtu a bavit se.

O které nejdůležitější individuální ceny se v sezoně NHL 2024/25 hraje?

sipka Vsaďte si na NHL a sledujte live streamy u Betana ZDE

Vsaďte si a sledujte NHL živě na TV Betano, s bonusem zdarma k registraci

Hart Trophy 2024/2025 (MVP NHL, nejužitečnější hokejista)

Začneme zostra. Hart Memorial Trophy je nejprestižnějším individuálním oceněním v NHL, každoročně ho získává nejužitečnější hráč soutěže podle názoru Asociace profesionálních hokejových novinářů (PHWA).

Nejvíckrát ji potěžkal devítinásobný vítěz Wayne Gretzky, hvězdným centrům porota přála i v nedávných letech – Connora McDavida na trůnu vystřídal úřadující držitel, střední útočník Colorada Nathan MacKinnon.

Právě dva poslední vítěze bookmakeři Betana pasují na největší favority na letošní prvenství, navrch má s kurzem 2,55 kapitán Edmontonu.

Favorité na Hart Memorial Trophy

  • Connor McDavid – kurz 2,55
  • Nathan MacKinnon – 5,00
  • Jack Hughes – 10,00
  • Auston Matthews – 10,00
  • Quinn Hughes – 11,00
  • Nikita Kucherov – 15,00
  • David Pastrňák – 20,00
  • Leon Draisaitl – 20,00
  • Kirill Kaprizov – 20,00
  • Cale Makar – 25,00

sipka Kompletní nabídka a bonus k registraci ZDE

McDavid ovšem sdílí klubové barvy s Leonem Draisaitlem (kurz 20,00), držitelem Hart Trophy za rok 2019/20. Možné roztříštění hlasů mezi silnou dvojici spoluhráčů klidně může otevřít zadní vrátka některému z dalších hokejistů.

Redaktoři HokejZpravy.cz si dokáží představit různé scénáře. Zatímco Jan Kukrál předpovídá McDavidovo celkově čtvrté vítězství a Ondřej Balíček očekává MacKinnonovu obhajobu, Kamil Tkadlec ukázal prstem na dalšího elitního centra, Jacka Hughese z New Jersey. Jan Koreš pak zvolil jiného člena amerického rodinného klanu, obránce Vancouveru Quinna Hughese.

Proti jeho vítězství hovoří stigma defenzivního postu; ze zadáků se s Hart Trophy v novodobých dějinách polaskali jen legendární Bobby Orr (1970–72) a Chris Pronger (2000). Loňských 92 bodů (17+75) ovšem dokazuje, že v produktivitě kapitán Canucks umí držet krok s hvězdnými útočníky. Ve finále se tak můžeme dočkat historického primátu – na ligového MVP ještě nikdy nebyli nominováni dva bratři v jedné sezoně.

A stejně tak se štěstí může po letech usmát i na český hokej; kanonýr Bostonu David Pastrňák patří do užšího okruhu kandidátů na trofej, kterou na konci tisíciletí z pódia odnášeli Dominik Hašek (1997, 1998) a Jaromír Jágr (1999).

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA HART TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Nathan MacKinnon 5,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Quinn Hughes 11,00 - vsadit ZDE
J. Kukrál Connor McDavid 2,55 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Jack Hughes
10,00 - vsadit ZDE

Maurice Rocket Richard Trophy za góly: Kdo bude nejlepším střelcem NHL 2024-25?

Oficiálně je Maurice Rocket Richard Trophy udělována až od roku 1999, její potenciální držitele lze ale snadno vystopovat až k samému úsvitu NHL. Tenhle pohár si totiž z udílení cen odnáší ten nebo ti, kteří v dané základní části vstřelili nejvíc gólů.

Oč prostší je definice, o to náročnější je cesta k „Raketě“. Svého času patent na její vítězství držel Alexander Ovechkin (9 střeleckých titulů), tři z posledních čtyř sezon ovšem patřily Austonu Matthewsovi. Ten je i úřadujícím držitelem – a také s přehledem největším favoritem bookmakerů.

Favorité na Rocket Richard Trophy

  • Auston Matthews – 1,80
  • David Pastrňák – 6,00
  • Leon Draisaitl – 8,00
  • Kirill Kaprizov – 8,00
  • Connor McDavid – 10,00
  • Filip Forsberg – 13,00
  • Nathan MacKinnon – 15,00
  • Zach Hyman – 20,00

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Po ročníku s 69 góly – nejlepším povýlukovým výkonem a celkově 15. nejvyšším sezonním součtem v historii – je ostatně těžké hledat většího favorita. Sázkový kurz 1,80 a z něj vyplývající 56% šance napovídá, že Matthewsovo další vítězství je pravděpodobnější než triumf kteréhokoli z vyzyvatelů.

Za snajprem Toronta stojí i polovina naší redakce, jeho výhru očekávají Koreš s Kukrálem. Balíček na piedestálu vidí MacKinnona, jenž za sebou má 51gólovou životní sezonu. S nejodvážnějším tipem pak přišel Tkadlec, kterého zaujal vysoký kurz 60,00 na loňského runner-upa Sama Reinharta. Ten v dresu šampionů z Floridy vsítil 57 branek.

Všichni se ovšem můžeme nakrásně mýlit – stačí, aby zvítězil druhý největší favorit. Je jím David Pastrňák, jenž si Richard Trophy vysloužil už 48 góly v sezoně 2019/20. Vrátí se havířovský rodák na výsluní? I tato dějová linie bude patřit k diváckým magnetům právě začínajícího sezony.

sipka Nepřehlédněte: Jak sledovat NHL živě na Betano TV

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA ROCKET RICHARD TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Nathan MacKinnon 15,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Auston Matthews 1,80 - vsadit ZDE
J. Kukrál Auston Matthews
1,80 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Sam Reinhart 60,00 - vsadit ZDE

Kdo vyhraje Art Ross Trophy? Kurzy na vítěze kanadského bodování NHL 2024-2025

Král produktivity NHL se od roku 1948 stává držitelem Art Ross Trophy. Plakety na podstavci monumentální trofeje nejčastěji připomínají výkony The Great One – Gretzky zvítězil desetkrát. Když do mixu přidáme i Lemieuxe s Jágrem, dostáváme kompletní výčet držitelů mezi za roky 1981 až 2001.

V posledních sezonách není seznam o mnoho rozmanitější, i nadále se v něm opakují stejná jména. Nejčastěji to McDavidovo, od léta 2017 získal pět titulů z osmi. Jeho hegemonii ovšem vloni narušil Nikita Kucherov, lídr Tampy Bay posbíral 144 bodů (44+100) a navázal na své prvenství ze sezony 2018/19.

Favorité na Art Ross Trophy

  • Connor McDavid – 1,60
  • Nathan MacKinnon – 5,00
  • Nikita Kucherov – 5,00
  • David Pastrňák – 15,00
  • Leon Draisaitl – 15,00
  • Artemi Panarin – 20,00
  • Mikko Rantanen – 30,00
  • Jack Hughes – 30,00

sipka Kurzy na NHL i bonus zdarma k registraci najdete ZDE

Kuchovy šance na obhajobu poněkud snižuje jeden z největších letních přestupů, odchod Stevena Stamkose do Nashvillu. Udrží ruský forvard vrcholné tempo i bez letitého kumpána z útoku Blesků? Nejen my, ale i bookmakeři si myslí, že nikoli.

A shodujeme se také v tom, že očekáváme další výhru McDavida. Na muže, jenž by měl v prvních týdnech sezony 2024/25 protnout magickou metu tisíce kanadských bodů, v redakci HokejZpravy.cz ukázali Balíček, Koreš i Kukrál.

Ani zbývající tip nejde vyloženě proti proudu. Tkadlecem podporovaný MacKinnon sice Arta Rosse ještě nikdy nezískal, už dvakrát v řadě ovšem do kanadského bodování zapsal trojciferný součet. S autorem loňských 140 bodů (51+89) je potřeba počítat i letos, tím spíše po možném návratu Gabriela Landeskoga do sestavy Colorada a tudíž i rozmělnění obrovského herního vytížení.

V NHL nadále působí řada dřívějších vítězů, leč návrat Crosbyho, Ovechkina, Malkina či snad Benna s Kanem do čela produktivity? Takové příležitosti hrají v obsáhlé nabídce Betana až druhé housle.

Pravděpodobnější se jeví triumf některého debutanta, kromě MacKinnona odborníci v honu na McDavida věří Pastrňákovi, Panarinovi, Rantanenovi či Jacku Hughesovi, jenž svou sezonu zahájí v pražské O2 Areně.

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA ART ROSS TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Connor McDavid
1,60 - vsadit ZDE
J. Koreš Connor McDavid
1,60 - vsadit ZDE
J. Kukrál Connor McDavid
1,60 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Nathan MacKinnon 5,00 - vsadit ZDE

Vezina Trophy za rok 2024 / 2025: Nejlepší brankář National Hockey League

Samotná Vezina Trophy je součástí folklóru NHL již od roku 1927, současná definice – ocenění pro nejlepšího brankáře na základě hlasování generálních manažerů – ovšem platí až od roku 1982. Jen hrstce gólmanů se od té doby podařilo ukořistil alespoň dvě vítězství, tím spíše, když zámořské lize po dlouhé roky vládl legendární triumvirát ve složení Hašek (6 trofejí), Brodeur (4) a Roy (3).

Po odchodu výše uvedených do hokejového důchodu se Vezina potýká se značnou fluktuací držitelů. V lize NHL působí jen dva dvojnásobní vítězové – Sergei Bobrovsky (2013 a 2017) a také obhájce prvenství Connor Hellebuyck, na kterého porota poprvé ukázala již roku 2020.

Uměním je nejen samotné brankářské řemeslo, ale i predikce výkonů jeho vykonavatelů. Právě Vezina Trophy má vůbec nejširší okruh favoritů s reálnou šancí na vítězství.

Favorité na Vezina Trophy

  • Jeremy Swayman – 6,00
  • Igor Shesterkin – 6,00
  • Connor Hellebuyck – 6,00
  • Ilya Sorokin – 9,00
  • Thatcher Demko – 9,00
  • Jacob Markstrom – 11,00
  • Andrei Vasilevskiy – 11,00
  • Jake Oettinger – 15,00
  • Sergei Bobrovsky – 15,00
  • Juuse Saros – 15,00

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Podle většiny redakce HokejZpravy.cz se na konci sezony 2024/25 okruh dvojnásobných vítězů rozroste o další jméno, predikujeme výhru Igora Shesterkina. Držitel Veziny za rok 2021/22 v současnosti rokuje s New York Rangers o prodloužení smlouvy z pozice nejlepšího brankáře světa, manhattanský klub – a s ním i široká hokejová veřejnost – tento přístup akceptuje.

Z našich redaktorů pouze Tkadlec vybral Thatchera Demka, jenž vloni v dresu Vancouveru vychytal 35 vítězství a pět čistých kont, přičemž s 91,8% úspěšností zákroků patřil mezi naprostou špičku brankářských statistik. Spolu s Bobrovskym a Hellebuyckem se Demko objevil mezi trojicí finalistů Vezina Trophy, proti jeho letošním šancím hovoří nejistá doba návratu po operaci kolene.

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA VEZINA TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Igor Shesterkin
6,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Igor Shesterkin 6,00 - vsadit ZDE
J. Kukrál Igor Shesterkin
6,00 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Thatcher Demko 9,00 - vsadit ZDE

Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL: TOP favorité a dlouhodobé kurzy

Jediná hlavní individuální trofej, jejíž obhajoba je ze samotné definice vyloučena. To je Calder Memorial Trophy, od roku 1937 udělované ocenění pro nejlepšího nováčka sezony.

Mnoho dřívějších vítězů ziskem Calder Trophy nastartovanou kariéru zakončilo vstupem do Síně slávy, jiní postupem času sešli z očí i myslí. Úřadující držitel by podle všech názkaků měl spadat do první kategorie, Connor Bedard se v nováčkovské sezoně přiblížil průměru bod na zápas a v příštích letech by měl patřit k největším hvězdám NHL.

Kdo se vydá v jeho stopách? Červencový vstupní draft i jeho dřívější edice otevřely brány soutěže spoustě nadějných mladíků. Největším favoritem na Caldera je sedmička loňského draftu, útočník Philadelphie Matvei Michkov.

Favorité na Calder Trophy

  • Matvei Michkov – 3,75
  • Macklin Celebrini – 5,00
  • Cutter Gauthier – 6,00
  • Logan Stankoven – 6,00
  • William Smith – 6,00
  • Lane Hutson – 8,00
  • Dustin Wolf – 15,00
  • Mavrik Bourque – 20,00

sipka Nepřehlédněte: Aktuální Betano promo kód

Na ruského teenagera, který v KHL mezi dospělými sbíral skoro bod na zápas, ovšem naši redaktoři neukázali. Naopak, každý z nás má vlastní želízko v ohni – to jen potvrzuje, jak silná várka talentu do NHL v sezoně 2024/25 vstoupí.

Balíčka zaujal kurz 6,00 na výhru Američana Williama Smithe, jenž do nejlepší ligy světa vstoupí v San Jose po boku aktuální draftové jedničky Macklina Celebriniho – to je pro změnu Tkadlecův favorit.

Kukrál naopak věští zářnou sezonu v podání dvojnásobného vítěze MS juniorů Logana Stankovena. Říká k tomu: „Bude mít oproti ostatním nováčkům obrovský náskok. Loni stihnul 24 zápasů v základní části (6+8), a dalších 19 přidal v těžkých bitvách play off. I tam si vedl skvěle, nasbíral 8 bodů (3+5). Na rozdíl od Celebriniho působí v silném týmu, takže by mu body, které hrají v hlasování o Calder Trophy velkou roli, měly přibývat rychleji.“

Nejodvážnější, byť zcela opodstatněný tip pak uvedl Koreš. „V kurzu 8,00 pro mě zajímavá a oblíbená sázka,“ komentuje, proč ho zaujal bek Montrealu Lane Hutson.

Američana se dvěma medailemi z juniorských šampionátů na velký hokej připravila univerzitní NCAA, před únorovými 21. narozeninami by v obraně Habs mohl dostat solidní prostor. Při udílení Caldera je navíc porota k zadákům shovívavější než u takové Hart Trophy, v posledních 10 letech zvítězili Aaron Ekblad, Cale Makar a Moritz Seider. Přidá se k nim Hutson? Bookmakeři mu dávají zhruba 13% šanci.

TIP: Lane Hutson vyhraje Calder Trophy sipka Vsadit u Betana ZDE

Tip na hokej: Calder Trophy, nejlepší nováček NHL 2024/2025 (Lane Hutson)

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA CALDER TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Will Smith 6,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Lane Hutson 8,00 - vsadit ZDE
J. Kukrál Logan Stankoven 6,00 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Macklin Celebrini 5,00 - vsadit ZDE

Sázky na Norris Trophy: Nejlepší obránce NHL 2024/25? Zde jsou naši favorité

Ne, tuhle trofej Gretzky nikdy nezískal. James Norris Memorial Trophy každoročně oceňuje nejlepšího obránce NHL, poprvé byla udělena v roce 1954. Od té doby poznala necelé tři desítky držitelů, rekordmanem je osminásobný vítěz Bobby Orr.

Ještě v prvních letech po výluce býval klub vítězů víceméně uzavřenou společností pro pár vyvolených, v posledních sezonách se ale jména na podstavci pravidelně mění. Až na Erika Karlssona, jenž v roce 2023 navázal na triumfy z udílení NHL Awards 2012 a 2015, Norris Trophy od sezony 2015/16 vždy bere někdo nový.

Vloni to byl vancouverský Quinn Hughes, kterého bookmakeři na prahu nové sezony vnímají jako druhého největšího favorita – o něco větší šance má v jejich očích Cale Makar, držitel za sezonu 2021/22.

Favorité na Norris Trophy

  • Cale Makar – 3,30
  • Quinn Hughes – 4,50
  • Evan Bouchard – 6,00
  • Adam Fox – 7,00
  • Roman Josi – 13,00
  • Miro Heiskanen – 15,00
  • Noah Dobson – 18,00
  • Victor Hedman – 18,00

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Coloradský stroj na kanadské body naše redaktory nezaujal, všichni ovšem věříme jiným dřívějším vítězům.

Půlka redakce stojí za Hughesem, jeho jméno na své lístky vyplnili Koreš s Kukrálem. Během pěti plných sezon v barvách Canucks rodák z floridského Orlanda posbíral 333 bodů (43+290) v 365 zápasech. Vysoká produktivita je pro porotu bezesporu jedním z rozhodujících faktorů.

Balíček ukázal na Adama Foxe z Rangers (2021), tento tip koresponduje s očekávanou výhrou Shesterkina v hlasování o Vezina Trophy.

Tkadlec si pak myslí, že porotci po pětileté pauze ocení Romana Josiho, kapitána Nashvillu i švýcarské reprezentace z pro nás zlatého MS v hokeji. Urostlý Evropan vstupuje do svého 14. ročníku v NHL, po mohutném letním posilování budou Predators i jejich elitní bek pod ostrým drobnohledem.

Vyjmenovali jsme jen úzkou výseč z okruhu favoritů, který u Betana čítá na čtyřicet jmen. Patří mezi ně i náš Filip Hronek, byť se sázkovým kurzem 400,00 Hughesův spoluhráč z Vancouveru přehled obránců uzavírá.

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA NORRIS TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Adam Fox 7,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Quinn Hughes 4,50 - vsadit ZDE
J. Kukrál Quinn Hughes
4,50 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Roman Josi 13,00 - vsadit ZDE

Trenéři v NHL získávají Jack Adams Award, kdo ji vyhraje za sezonu NHL 2024–25?

Na ledě je neuvidíte, jejich hájemstvím je střídačka. Jack Adams Award je trofejí pro nejlepšího trenéra NHL. Poprvé byla udělena roku 1974, pouze sedmička koučů ji získala dvakrát. Jeden z nich, již zesnulý Pat Burns, byl oceněn dokonce třikrát.

Letos v létě se štěstí usmálo na premiérového vítěze, je jím Rick Tocchet z Vancouveru. Bývalý vynikající forvard na lavičce Canucks završil druhou sezonu, jeho svěřenci vyhráli rovnou padesátku utkání, posbírali 109 bodů a v tabulce Západní konferenci obsadili třetí příčku za Dallasem a Winnipegem.

Slušná práce, nicméně navázat na ni vůbec nebude snadné; v back-to-back sezonách Jack Adams Award vyhrál pouze Jacques Demers z Detroitu v letech 1987 a 1988, kdy v lize působilo jen 21 týmů. Nyní je konkurence o polovinu početnější – a okruh favoritů podstatně širší.

Favorité na Jack Adams Award

  • Sheldon Keefe – 7,00
  • Kris Knoblauch – 8,00
  • Andrew Brunette – 9,00
  • Craig Berube – 10,00
  • Travis Green – 10,00
  • Jim Montgomery – 15,00
  • Rick Tocchet – 15,00

Sleduj průběh zápasu ZDE

I kvůli tomu ani jeden z našich redaktorů na Toccheta neukázal. Balíček s Korešem si myslí, že uspěje nový kouč Nashvillu Andrew Brunette. Predátoři se vloni zastavili na 99 bodech a v prvním kole play off vypadli právě s Vancouverem.

Tkadlec očekává výhru Johna Tortorelly, známého bouřliváka a držitele Jack Adams Trophy za roky 2004 a 2017. Ten načne třetí sezonu na střídačce Philadelphie, který by se – možná i s přispěním hvězdného nováčka Michkova – měla odlepit z šestého místa Metropolitní divize a v ideálním případě po čtyřech letech postoupit do play off.

A Kukrál? Ten věří muži, jenž v květnu usedl na nejžhavější trenérské křeslo v NHL. Craig Berube a neúspěchy v play off pronásledovaní Maple Leafs? „Pokud dokáže vylepšit obrannou hru Toronta a přeměnit ofenzivní tým na komplexní mužstvo, které zvládá vyhrávat i těsnými nízkými výsledky, tak by to hlasující odborníci mohli ocenit.“

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA JACK ADAMS (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Andrew Brunette 9,00 - vsadit ZDE
J. Koreš Andrew Brunette 9,00 - vsadit ZDE
J. Kukrál Craig Berube 10,00 - vsadit ZDE
K. Tkadlec John Tortorella 20,00 - vsadit ZDE

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník NHL)

Na závěr si představme favority na Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL. Od jejího představení v sezoně 1977/78 si ji potěžkalo 27 různých forvardů, již neaktivní Patrice Bergeron byl za svou zodpovědnou defenzivní hru odměněn celkem šestkrát.

Vloni porotci z řad profesionálních novinářů poprvé čelili otázce, komu tuto trofej udělit po Bergeronově konci. Najít shodu nebylo těžké, floridský kapitán Aleksander Barkov obdržel víc hlasů než další finalisté Staal s Matthewsem dohromady.

To se odráží i v očekáváních před novou sezonou, kurzy u Betana stojí jednoznačně na straně obhájce vítězství.

Favorité na Selke Trophy

  • Aleksander Barkov – 2,30
  • Auston Matthews – 9,00
  • Nico Hischier – 12,00
  • Roope Hintz – 15,00
  • Anze Kopitar – 15,00
  • Jordan Staal – 20,00

Tyto předpoklady nerozporujeme, naše redakce se jednomyslně shodla na Barkovovi.

„The Master,“ shrnul Koreš stručně set Finových schopností. Barkov, bronzový medailista ze ZOH 2014 v Soči, na Floridě vyrostl v respektovaného vůdce, který týmu přispívá na obou koncích kluziště.

Vloni si připsal parádních 80 kanadských bodů (23+57), zároveň vylepšil své osobní maximum ve statistice plus/mínus na +33 – a především dovedl Panthers k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii.

I Barkovovy výkony jsou jedním z pádných důvodů, proč sledovat NHL živě u Betana ZDE. Dobře se u právě začínající sezony bavte.

TIPY HOKEJZPRAVY.CZ NA SELKE TROPHY (NHL 2024/25)
Redaktor Tip Kurz
O. Balíček Aleksander Barkov
2,30 - vsadit ZDE
J. Koreš Aleksander Barkov 2,30 - vsadit ZDE
J. Kukrál Aleksander Barkov
2,30 - vsadit ZDE
K. Tkadlec Aleksander Barkov
2,30 - vsadit ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Macklin Celebrini je jedničkou draftu NHL 2024 a měl by okamžitě patřit k pilířům přesilovky San Jose Sharks

5 mladých hráčů, které sledovat v NHL 2024/25

Bedarda čeká druhá sezona v nejlepší lize, ale mezi hvězdy NHL se mohou zařadit i další mladíci. Vybrali jsme jich 5...

Hokej, NHL, utkání Winter Classic mezi Boston Bruins a Pittsburgh Penguins pod otevřeným nebem na baseballovém stadionu

NHL pod širým nebem: Kdy je příští zápas, historie, Češi

NHL Winter Classic, Heritage Classic a Stadium Series. Přečtěte si vše o zápasech NHL pod širým nebem, včetně výsledků a statistik českých...

David Pastrňák v osobním souboji s Martinem Nečasem, zápas NHL mezi Bostonem a Carolinou

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...